• kvp
    #54
    Az atomeromuvekkel kapcsolatban csak ket megjegyzesem van:
    Letezik nemet fejlesztesu technologia ami lehetove teszi egy reaktor primer kori femalkatreszeinek szetszedeset a beton szetbontasa nelkul. Ha akarjuk akar uj tartalyt is kaphatna es mivel a tobbi reszet eddig is csereltek a vilag vegeeig hasznalhato marad.
    A masik a kiegett uzemanyag. Csak ujra kellene hasznositani es visszadusitva visszarakni a reaktorba. Mindig kiegesztive a kivont hulladekot friss urannal. A maradek szennyezo plutonium meg pont jo 1001 dologra, meg atomfegyvert is gyarthatnank belole. Igazabol ez az egyetlen ok amiert nem hagyjak ujrahasznositani a futoanyagot. A japanok megtettek, fukushimaban is ilyen futoanyag volt az egyik reaktorban. Amikor lebuktak mondtak hogy nem is akartak fegyvert gyartani belole, csak olcsobb az ujrahaszonitott uzemanyag.

    A ketszer egysavos uton belathatatlan helyen kamiont elozok ellen tenyleg jo lesz az automata auto. Az ugyanis nem fog elozni, hanem turelmes, sot sokszor meg akkor is csak 60-al megy ha nem halad elotte kamion. Miert? Mert ilyen utakon ez a biztonsagos maximum. En mar most zarovonalat festenek az osszes ilyen utra. Ha nem jo az 50-60, ne menj arra. Mindjart lecsokkennenek a balesetek...