• defiant9
    "Olvasd el a cikket amit linkeltem miért szervezte ki a Boing az IT fejlesztéseket"
    Én korábban már olvastam. Mit akarsz mondai ezzel?

"Windows, Android és a fingó appok nem egy kategória ezzel."
    Éppen a repülő nem egy kategória az autó önvezető SW-el, ahol eleve sokkal könnyebb szimulátorban tesztelni hogy nem romlott-e el a korábbi önvezető logika. Ez sokkal inkább egy inkrementális fejlesztés, a repülő pedig inkább az adott típushoz fejlesztett egyedi szoftver. Az autó önvezető sokkal univerzálisabb mint a repülő szoftvere, az hogy egy kicsit nagyobb motorral kicsit más méretű/súlyú kaszni-t irányít az néhány paraméter. Én úgy vélem hogy a waymo üzleti modelljének része is lesz hogy a nem saját konkurenciának(pl Uber) eladja az önvezető szoftvert (retail autókba), ez ellen küzdenek az autógyártók, meglátjuk hova fut ki a verseny.

"A tömegközlekedésnél olcsóbb nem lesz."
    Kényelmesebb viszont igen.

"Ezt a kontrollt nem szabad kiadni vagy olyan biztosítási rendszert kell felállítani ami garantálja a biztonságot."
    Ez a garancia egy életszerűtlen elképzelés. Balesetek mindig is voltak és még sok ideig velünk is lesznek. Elvi szinten minden emberi hibára vezethető vissza(még a természeti csapás is, mert elvi szinten ki lehetett volna kerülni). Ez egy felvállalt kockázat, nem tökéletes a világ.

"Én nem vagyok hajlandó fizetni ezért a szolgáltatásért. Vagyunk még ezzel pár millióan a földön."
    Szíved joga, így működik a szabad piac. Gond akkor lesz ezzel a hozzá állással ha majd több évtized múlva ki is tiltják ezen járműveket a közutakról mert te nem tudod garantálni hogy nem okozol balesetet amiben más megsérül, rombolod a forgalom dinamikáját, csökkented az utak áteresztő képességét, foglalod a közterületet.

"Aha, és ez nem lesz az önvezető autóknál?"
    Az önvezető SW kapcsán nem kell visszahívás, az egy frissítés, HW hibák vélhetően ugyanúgy lesznek, emberi tervezési hiba nem zárható ki.

"Teljesen más"
    A mosógép nem a biztonságról szól, hanem arról hogy időt spórol meg, kényelmet ad.

"Ez az idő dolog teljesen megfoghatatlan. Ha nem csinálsz semmit is telik az idő."
    Rendben, ha nem érted, akkor járjál gyalog mindenhova. Szándékosan nem akarsz tudomást venni erről a kényelmi/szabadidős faktorról mert nincs rá válaszod. Ezzel az a nagy gond hogy éppen ez lesz az elsődleges ami drive-olja majd az önvezetést a retail piacon (személyszállítás, árú fuvarozás kicsit más, de valójában ott is taxis/sofőr munkaidejét megfizetjük)