• wraithLord
    #4
    Idén már akkora egy 15 collos laptop, mint egy 13-14-es, mert drasztikusan vékonyítottak a kijelző káváján. Szóval érdemesebb 15 collosat venni. A nagyobb kijelző mindig jól jön.
    A súly pedig attól függ, mit pakolnak bele. A kis fogyasztású (tehát relatíve gyenge) hardver lehetővé teszi a vékony és könnyű formátumot. De ez nem mindenkinek elég.

    Én pl. asztali gépnek használom monitorral, egérrel, billentyűzettel. A hordozhatóság volt a szempont. Hogy 1 gépet tudjak használni 3 hely között, és ne kelljen 3 gép ilyen célra. Nem pedig az, hogy ténylegesen mindenhova magammal vigyem, és bárhol elő tudjam szedni,és használni tudjam. Bár erre is bőven alkalmas.
    (Mivel asztali gépnek használom, elvileg lehetne kicsi és könnyű is akár, csak akkor a teljesítménye nem lenne elég. És persze érthető okokból, ugyanazon generációban a nagyobb gép mindig erősebb lesz... illetve erősebb lehet, mert attól, hogy nagyobb, még nem szükségszerűen erősebb is, csak a lehetőség van meg erre.)

    De az tény, hogy általában az emberek nincsenek tisztában a saját igényeikkel. Viszont nem feltétlenül egyetlen egyén szempontja alapján téved mindenki.