• DcsabaS
    #7
    Az agykéreg motoros központjáról veszik le a jeleket (ez nagyjából a fejünk tetején van), és mivel még ez is részben kódoltan tartalmazza az információt, szükséges valamennyi dekódolás, aminek a konkrét formája függ attól, hogy pontosan hogyan sikerült az elektródákat elhelyezni, illetve hogy az adott személynél az érintett agykérgi oszlopok konkrétan milyen munkamegosztást alakítottak ki egymás között. (De egyébként elég a kívánt mozgásra gondolni, és elhatározni.)

    Az egyik, jelenleg még tudomásom szerint NEM megoldott probléma az, hogy az agyba ültetett elektródákat az agy hajlamos idegen beavatkozási kísérletnek tekinteni, és idővel elszigeteli a jel útjából, amiért is egyre hatástalanabbá válnak. Tehát mire rendesen beletanulna a delikvens a cucc használatába, az használhatatlanná válik.
    Ez tehát arra utal, hogy az egyik legfonosabb kérdés az volna, hogy hogyan lehet olyan agy-interfészeket kialakítani, amelyekből az agy nem akar "kigyógyulni". Ez egyértelműen Nobal-dij várományos eredmény lenne...
    Utoljára szerkesztette: DcsabaS, 2019.10.15. 22:45:20