• zetortraktor
    #2
    Még szerencse, hogy nem scifi. Rengeteg scifit készítettek már. UNALMAS!
    ---
    Internet, bemutatom a felületes nézőt, aki egysoros szinopszisokból, technikai leírásokból és reklámokból ítél. A legkönnyebben megvezethető példány. Pont ezért van az, hogy a hollywoodi filmek a bevételük nagy részét az első 3 napon szerzik. Mert azok a nézők, akik "kirohannak" csak és kizárólag ilyen infók alapján döntenek. Ha valami csillog, akkor megnézik.

    Rengeteg olyan filmet készítettek, amiben szuperhősök csatáznak meg védik az emberiséget. Meg olyat, amiben űrhajók fedezik fel a világűrt. Meg olyat, amiben egy fegyveres ember megment mindenkit, és még a világot is. Meg olyat is, amiben egy gonosz másokat mészárol le. Sőt, sok olyan sorozat van, ami komédia és pár barátról szól.

    A kulcs abban van, hogy az ember a felszín alá néz. Mert azzal érdemes tisztában lenni, hogy egy ilyen film is azért készül el, mert mást akar kihozni a készítő az alaphelyzetből, amit mások. Mert saját ötlete van a tipikus alapfelállásra.

    Persze embere válogatja. Van, akinek az alaphelyzet a lényeg. Másnak a karakterek, a történet kifutása, a hangulat, a stílus, a párbeszédek, stb.