• Szefmester
    #21
    A cukrászokról, fornettis "látványpékségekről mi a véleményed? Mert ezek is megfelelnek a kamu meló definíciódhoz.. A HR-es, meg a fejvadász is kamu meló, lévén van egy állami szerv amit úgy hívnak hogy Munkaerő központ...

    Nem mondom hogy szükséges, és a műkörmös a lgjobb szakma, de mivel az emberek igénye a luxusra évezredek óta megvan, így a léte szükséges.

    Részemről az ékszerész is mehetne a levesbe... mert nem hordok ékszert. Még bőrszíjjas nyakláncom sem volt soha... A repterek utasellátói is mehetnek a levesbe, mert nem termelnek semmit, tudást sem hoznak létre, és még nem használtam őket... akkor meg minek.
    Látod már hol van a gond az érveddel? Lehet a te munkádról is be lehetne bizonyítani hogy szükségtelen és értelmetlen. ;)

    A technológia nem rossz, az ember használja rossz dolgokra.. Demagóg megállapításnak hat, de igaz.

    Ahogy fejlődik a robotizáció úgy kell a termelésben dolgozóknak egyre kevesebbet dolgoznia. SŐT! Ha a cégek nem a kapitalizmus áldásos tömegtermelési mániájával gyártanának, hanem minőségi, és tartós darabot, akkor még kevesebbet kellene dolgozni. Rengeteg cucc megy a hulladékba, csak mert már megunta a tulaj és vesz másikat.
    Most jöhetsz mindenféle vadkapitalista védekezéssel, de csak annyit kell végiggondolni, ha nincs melós, nem kap az ember pénzt, vagy kevesebbet mert kevesebbet dolgozik, akkor ki veszi meg az előállított tömegszart?
    Lentebb már írták. Régebben a földeken dolgozott 80 ember, 12-70 éves kor között. Ma 2 megtermeli ugyanazt a mennyiséget. Ma a gyárakban a szalag mellett dolgozik 80 ember, pár év múlva 10... Szerinted mi fog történni velük? Munkanélküliek lesznek? Átképződnek értelmiségi vagy szolgáltató irányba?

    Egy kiadós gazdasági átszerveződés nélkül brutális gazdasági háborúk fognak kialakulni a szegények és gazdagok között...