• mrzed001
    #83
    "A politikának azt kellene megoldania, hogy decentralizálja az országot legalább egy bizonyos fokig. Hogy a vidéki ember vidéken találjon munkát, ne kelljen neki BUDAPESTRE MENNI dolgozni."
    Az az igazság lehet szidni sok dolog miatt a komcsikat, de ezt (is) jól csinálták.
    Szét voltak szórva a nagy gyárak országszerte az ő idejükben (Debrecen, Ajka, Szerencs, Győr, Tiszaújváros, ... ).
    Az első volt a gengszterváltás után, hogy ezeket egytől egyig eladták külföldinek (ugyebár a liberálisok), aki meg csak piacot akart venni és szépen be is zárta mindet.
    Megyeszékhely 10 nagy gyárából 0 maradt (alsó hangon legalább -10.000 munkahely, és a kiszolgáló cégekkel együtt több, mint -15-20.000). És egyik se volt veszteséges, sőt !
    Szóval ha valakit akarsz szidni, akkor javaslom a liberósokat, mert ezért bizony ők a hibásak.

    "a vidéki vasúthálózatot meg felszámolták, így a munkás is kénytelen volt oda költözni"
    A vasúthálózat virágzott a komcsik alatt. Szintén utána a liberósok számolták fel. (korábban itt írta is valaki, hogy hány ezer km vasútvonalat)
    Sőt, a komcsi időben a MÁV működött. Ma épphogy vegetál.

    "vagy pedig úgy urbanizálódik, mint Nigéria, ahol a fővároson kívül gyakorlatilag csak falvak vannak."
    Ebben egy dolog miatt hibások, mégpedig hogy az ősi közút rendszert (minden út Budára vezet ... ez ugyebár tényleg így van) nem reformálták meg.
    Mentségükre legyen mondva, hogy közben azért a sugár irányú utakat is nekiálltak építeni ... csak hát jött a gengszterváltás és törölve is lett minden ilyen project (ismét egy liberális "fordulat").

    Nem voltam oda a komcsikért, de azért voltak érdemeik, sok mindent több (józan)ésszel csináltak, mint a mai "liberális" elit.

    Ma pedig ugyebár a ma problémáit kell megoldani. Nem lehet Mo vízfejűségét. Ezért kell a sok P+R (és nem csak BP, de pl megyeszékhelyeken is !!!), hogy ebből a sz-r helyzetből a lehető legtöbbet ki lehessen hozni.


    @Mutans Zombi:
    "Pl. hetente minimum 2x találkozom olyan autóssal, aki velem szembe jön az egyirányú utcában, és még van amelyik ledudál az útról (jogosítvány ide vagy oda)"
    Ezért mondom én (meg minden hozzáértő), hogy kocsikba kamera, aztán bizonyítékként el police-nek (kövi videóban is van róla szó)

    Ezt a videót mondjuk kötelezővé tenném lejátszásra minden 16 évet betöltött személynek:


    Nem rövid, de egy fél élet tanúsága van benne.