• Szefmester
    #79
    Képzeld.. nem falunak értettem ezt a vidékiát... Vannak városok vidéken, és képzeld vannak buszaink... a buszpályaudvaron konkrétan 10 kocsiállás van, és némelyik állásba több irányba is mennek járatok... A vasútállomáson 7 vágányról indulnak személyvonatok, és van még vagy három extra a teherszállításra... Az ország egy központi vasúti elágazása a miénk, az észak-déli és kelet-nyugati távolsági buszok is megállnak itt.
    Azon része a városnak ahol nem jár busz külvárosnak nevezik és már csak kis családi házak, meg tanya szerű putrik vannak... Ott vagy kocsid van, vagy bringád vagy lábad. De a belvárosban ha rossz a lábad a piacra eljutni kb 5 perc várakozás a pályaduvarról és a főbb iskolákból, mert olyan gyakran mennek arrafelé buszok...

    Csak tudod ITT vidékiában az emberek nem lusta nyomorultak (vagyis gyarapodnak, de még a többség tud bringázni), és nyeregbe pattannak. Látnál egy klasszikus hétvégi piacnapot. Több a bringa előtte mint autó a környéken. Pedig a központban van a piac.

    Voltam critical massen, voltunk csak helyiek pár százan. Nagyjából egy sarok távolságig csak bringást láttál az úton tömegben... Voltak dülöngélők, de ha szereted az általánosítást, akkor én simán tudnám sorolni azokat akiktől úgy kéne elvenni a jogsit és a kocsit a tulajjal együtt bezúzni hogy az előző bejegyzésem a fele lenne a felsorolásnak.

    Mondd csak, egy kétsávos úton ahol nincs kifejezett kerékpárút, vagy sáv... hogy akarsz balra fordulni? Behúzódsz a belső sáv jobb szélére és reménykedsz hogy egyik oldalról sem csattan a visszapillantó a könyöködön, vagy besorolsz középre, lévén kereszteződésben a retkes konzervtulajoknak is lassítani kell... Hm? Melyik a jó megoldás? Vagy egy olyan szakaszon ahol körforgalmasítva van egy tömb, és az egyik sáv balra kanyarodik, a másik sáv egyenesen vagy jobbra, és a kerékpárút az egyenesen haladás után leágazik? Mikor és hogy teszed ki a kezed úgy a kanyarodáshoz hogy az nem "dülöngélésnek" meg "átvágásnak" tűnik? Mert ha meg leszáll a bringás és áttolja akkor neked meg az lenne a bajod.

    De szerinted pl egy sávos körforgalomban jobbról szabad előzni? Mert tudtommal nem.. mégis voltam már motorháztetőn mert jobbra kanyarodás közben a mögöttem jövő autós szintén jobbra akart fordulni szűkebb ívben... Mert hát miért is ne... és csak addig volt nagy a pofája amíg fel nem hívtam a figyelmét a térfigyelő kamerákra és hogy hívjunk rendőrt... Fura igaz?

    Én meg ennyi forgalomra alkalmatlan autót nem láttam.. szerintem ha viharban felköpnék egy parkolóban csak olyan kocsit találnék el ami megbukna egy vizsgán... hiszen te mint konzervtulaj biztos tudod mik mennek a vizsgákon, milyen korrupt a rendszer.

    Faterom meg kétszer csapta el eddig autós... egyszer bringán, mert ő már kanyarodott, a mögötte jövő meg lassított, azt meg valaki úgy döntött kielőzi mert neki a 70es táblánál épp 90 felett kellett menni... Máskor meg egy zebrás központi és forgalmas kereszteződésben suli közelében a balról érkező belső sávban haladó autós csapta el.. tudod mivel védekezett? A szemébe sütött a nap és nem látta őket... de ha nem látsz nem mész annyival hogy ne tudj megállni a zebránál, és nem a zebra után egy méterrel kezdesz fékezni. De tudnék még regélni az esti közlekedésről a központban ahol a szarfaszú hülyegyerekek épp újraforgatják a halálos irambant és ott gyorsulgatnak. A stabil tempóban érkező autót a gyalogos akkor is elkerüli amikor az 50 helyett 150el megy... de azt nehezebb aki folyamatosan gyorsul és mikor szétnéztél még csak 70el ment mire odaért meg 150el...Vagy vegyünk városközi közlekedést ahol a vasúti átkelő sikánjánál a tisztelt versenyző egyik sávból a másikba megy hogy ne törjön a lendület és rallisan ugrasson is egy kicsit? Ott évente halnak meg emberek akik szépen lehúzódva közlekednek.

    Személyesen már nem egy magadfajta "az autó az isten" csotrogányát horpasztottam be mert mikor fellök akkor véletlen belerúgok... és acélbetkósban ez horpaszt... és mivel tudom hogy én szabályos voltam... hiszen ha jobbra elesek nem a bal könyököm vérzik... csak ha a visszapillantó lekoccolja azt... ;)

    A bivajbasznádozásért és elitista "Pösti faszparaszt vagyok te meg vidékis surmó"-ért csak egy laza kurva anyádat tudok mondani. Oda nem szabad sem civilizáltan sem érvelve reagálni. ;) Látszik hogy neked a vidék az egyenlő a falvakkal és a tanyavilággal... nekünk vidékieknek meg a magadfajta pesti az akit el kell kerülni mert egy barom..