• DcsabaS
  #6
  Igen, élettelen rendszereknek is tud lenni evolúciója. Ezeket a rendszereket evolúciós (mechanizmussal működő) rendszereknek nevezzük. Vannak köztük anyagi rendszerek is, de manapság már szoftverek is akadnak ilyenek. Az persze igaz, hogy az élő evolúciós rendszerek nagyságrendekkel többre képesek, és PONT ENNEK MEGÉRTÉSÉHEZ kellene tisztán látni, hogy mi is különbözteti meg a legfejlettebb élettelen és az élő evolúciós rendszereket.

  "meglátásom szerint a evolúció az élet velejárója."
  Az evolúciós mechanizmus az élőlények alapvető működési módja. Aki pusztán "velejárónak" tekinti, az valószínűleg az evolúciónak egy nagyon szűk (nem elvi alapú) formájából/értelmezéséből indul ki. (Pl. hogy az evolúció csupán a fajok evolúcióját jelentené, ami egy nagyon régi felfogás, csupán a Darwin-féle kiindulópont.)

  "Ha nincs élet nincs evolúció sem."
  FORDÍTVA! Ha nincs evolúciós működés, akkor nem tud létezni (működni) az élet sem! Az evolúciós mechanizmus működése nélküli élőlény HALOTT!

  AMINOSAVAK:
  Az általunk ismert (földi) élőlények történetesen az aminosavakat nagyon intenzíven felhasználják, de ettől még ezek jelenléte és használata NEM ELEVE szükséges egy élőlénynek.

  "Véleményem szerint az élet kialakulását soha nem fogjuk megfejteni."
  Véleményem szerint pedig nem csak hogy igen, de kimondottan a közeli évtizedekben várható.

  "mint ami miatt az agy működését sem fogjuk tudni megérteni,"
  Jó hogy említed, az agy szintén egy EVOLÚCIÓS MECHANIZMUSSAL MŰKÖDŐ anyagi rendszer (ezt már tudjuk), és ráadásul még az a többlet is megvan benne, amely ÉLŐVÉ teszi. Az edig kiderített dolgok rendkívül érdekesek, ugyanakkor szinte teljességgel hiányoznak az iskolai oktatásból, részint azért, mert olyan más tudományokra is támaszkodnak, amelyeket szintén nem tanítanak. Így hát inkább elhagyják az egészet.

  "az agyunk túl primitív ahhoz, hogy megértse a saját működését."
  Az agyunk szerkezeti felépítése sokkal PRIMITÍVEBB, mint a gondolatok, amelyeket előállítani képes, ezért nem csak hogy megérthető (belőle az ami fontos), de idővel reprodukálható is lesz, és itt most ezen NEM BIOLÓGIAI reprodukciót értek, hanem egy teljesen más anyagi rendszeren végrehajott, de amúgy teljes értékű modellezést/működtetést.
  Utoljára szerkesztette: DcsabaS, 2019.10.14. 17:52:07