• DcsabaS
    #9
    Az "állatvédők" valószínűleg igyekeztek volna megakadályozni pár milliárd évvel ezelőtt a Föld globális oxigenizációját is, ami amúgy tényleg baromira megváltoztatott mindent, az éghajlatot is, és nem ám csak így-úgy-és-talán mint manapság, csakhogy ilyen roppant erős hajtású átalakulási folyamatokat nem lehet csak úgy lestoppolni.
    Ahogyan a modern élőlények (jellemezve őket a manapság érvényes genetikai kóddal) ELTAKARÍTOTTÁK a Földről az ősibb formákat, hát hasonló várható az emberiség működésével kapcsolatban is. Gyakorlatilag csak az emberiséggel szoros összefüggésben maradhatnak fenn más fajok. Emlékezz a mitokondriumok esetére: Eredetüket tekintve azok olyan ősi egysejtű élőlények, amelyeknek csak egy picit volt ősibb a genetikai kódjuk, és már ez is elég volt a kihalásukhoz, KIVÉVE az eukarióta sejteken belüli máig tartó létezésüket, ahol is voltaképpen "HASZONÁLLATKÉNT" tartják őket.
    Tehát én arra számítok, hogy a ma még létező fajok minimum 99%-a kihal a természetes élőhelyén, ugyanakkor az embernek hála meg fog jelenni nagyon sok új faj, továbbá az emberiség birtokába jut annak a képességnek, hogy "igény szerint" akármelyik már kihalt élőlényt újra előállítsa.

    A kérdésedre viszont szerintem egyelőre nem adható válasz. Várhatóan három fő "technológiai irány" fog versenyezni egymással:
    "A": Felturbózott élőlények.
    "B": Teljesen mesterséges alapú mestérséges intelligencia és robotizáció.
    "C": Az előző kető integrálásával létrehozott hibrid technológia.

    Személy szerint azt várom, hogy a következő valahány évtizedig (évszázadig) ezek párhuzamosan fejlődnek, de a végkimenetelt nem tudom megtippelni. A mesterséges ("szilícium") agyak sebessége, kapacitása és pontossága kolosszális szintekre fejlődhet, ugyanakkor jelenleg teljesen hiányoznak belőlük az önjavító mechanizmusok/technológiák. Ez persze nem gond akkor, ha csak egy eldobható alkatrészként tekintünk rájuk, de ha intelligens önálló entitásokként, akkor viszont annál inkább.
    Ellenben az élőlények minden tökéletlenségük ellenére is képesek kigyógyulni mindenféle sérülésekből, és az ő műveletvégző kapacitásaik is sok nagyságrenddel lesznek javíthatók (ebben maximálisan biztos vagyok).
    Mindebből haloványan az a gyanúm, hogy minimum egy darabig a hibrid technológiák felé vesz az út, de aztán...