• NEXUS6
  #24

  Szerintem, ha a film arra késztetett, hogy ezeket végig gondold és állást foglalj, akkor már elérte a célját, ami több, vagy legalább is más, mint az egykaptafára készült cicanacis álarcos szuperhírós filmeké, és akkor szerintem már is nem nevezhető rossznak.

  Morálisan nyilván nem elfogadható ez a Joker, de bizonyos szemszögből megérthető. Pl az, hogy az egész életét uraló szétesettség, lelki betegség, rossz érzés után a világos, feldobott pillanatai gyak bűncselekményekhez kötődnek az végül automatikusan tereli a személyiségét abba az irányba, ahol Jokerré válik. És lehet, hogy a készítők végül is egyáltalán nem is akarták őt szerethetővé tenni.
  Nyilván az emberek nagytöbbsége az ilyen kihívásokkal szembesülve nem így dönt, de ezért is jó film szerintem, mert segít tudatosítani, azt hogy mi miért nem ezt az utat választanánk.

  Szóval morálisan a film érdekes kérdéseket feszeget (amik láthatólag neked is átjöttek) az emberről, a választásról és a társadalomról. A nagy lehetőség a folytatásra az, hogy ezzel a karakterrel szemben kevés lesz szembeállítani egy gazdag, elkényeztetett payboy Bruce Waynet, aki csak ugyan azt csinálja mint ő, törvényen kívül állónak képzelve magát, igazságot oszt és embert öl. Annak a Batmannak meg kell válaszolnia, hogy ő még is miért jobb.
  Utoljára szerkesztette: NEXUS6, 2019.10.29. 18:35:21