• wraithLord
    #11
    Gyakorlatilag minden oldal követ valamilyen formában, szóval ezzel annyira nincs egyedül a FB, maximum a FB viszi ezt művészi szintre. :D


    @t_robert #2

    - Attól, hogy valamiért nem fizet az ember (legalábbis pénzzel), még jogai vannak (elvileg), ezeknek az érvényesítéséhez pedig megvannak a megfelelő szervezetek (pl. állam), és eszközök (pl. törvények).

    - A szaráson és a meghaláson kívül végül is semmi sem kötelező. Így pl. - valamelyest a témánál maradva - megvenni sem kötelező semmit, mégis létezik fogyasztóvédelem, az előbb említett okokból.
    Az IT cégek dolgaira ennél hatványozottan jobban oda kellene figyelni, mert jogi aggályokon túl még összehasonlíthatatlanul nagyobb katyvaszt is képesek csinálni egy többmillió - vagy FB esetében - pármilliárd ember minden adatát tartalmazó adathalmazzal, mintha pl. a Szinghiaupeng kft. elad neked egy használhatatlan TV-t.

    - A cikkben most nem a személyiségi vagy egyéb, felhasználóhoz köthető jog megsértéséről van szó. Nem is az ebből esetlegesen származó adatokkal való visszaélésről, politikai, piaci manipulációról van szó. (Mert ugye "ingyen" szolgáltatni, a beszedett személyes adatokkal meg szimplán csak kártyázni nem igazán kifizetődő működés, és erre ők is rájöttek, így pl. saját maguk használják fel pl. profitmaximalizálásra, illetve továbbértékesítik őket egyéb cégeknek). A cikk a piaci versenyt akadályozó, aláásó magatartásukról szól.