• kvp
    #21
    "Cím inkább az kellett volna,hogy a a mostani fegyverezet megy a feketepiacra 3. világba és a bevételből fedezik az új fegyverzet felét."

    Nem jellemzo. Az amerikai hadseregben kikopasos alapon adjak ki az uj fegyvereket, azaz az elit alakulatok szabadon valaszthatnak, a bevetesre kuldott normal alakulatok kapjak az uj fejleszerelest, az inaktivak amikor mar nincs alkatresz a regihez, akkor az ujat mig a nemzeti garda altalaban ami maradt a raktarban. Igy fordulhatott elo, hogy irakban meg volt olyan katona aki masodik vilaghaborus puskat kapott osztag szintu mesterlovesz fegyvernek, mert az volt raktaron. A mostani AR-ek vietnamban jelentek meg, de varhatoan meg jo sokaig hasznaljak oket a nem frontvonalba kuldott katonak. Aztan amikor mar tenyleg elfogyott a katonai raktarakbol az alkatresz, akkor majd selejtezik oket es mennek eloszor a legalis 2nd hand piacra aztan onnan tovabb.

    A 3. vilagba manapsag jellemzoen orosz es kinai fegyverek mennek, mert kevesebb tudas kell hozzajuk es nehezebb tonkretenni oket. Raadasul erosebb a bele valo loszer is. Meg az amerikai szolgalatok is inkabb orosz vagy kinai (vagy kelet europai) fegyvert adnak a veluk valamennyire szovetseges helyi eroknek.