• zetortraktor
    #2
    Igen, akinek meg nincs, annak nincs pénze, és nyilván olykor azért nyernek kis stúdiók. Ennyire ne legyünk már tudatlanok... Ha ennyire egyszerű lenne a dolog, ahogy Móricka elképzeli.

    "megtudja e venni vagy sem. "

    Mert vannak olyan stúdiók, akiknek nincs elég pénze rá?:) Ez nagyon baba elképzelés.

    Most lelőjem a poént? Az Oscar előtt van vagy 100 díjátadó. És az Oscaron ugyanaz a pár film van jelölve szinte kivétel nélkül, ami azokon a díjátadókon. Mire egy film Oscart nyer, előtte több tucat díjátadót is megnyer. Az Oscar mondhatni csak egy összesítése a korábbi díjaknak. Nyilván mindenki fújhatna rá, ha arról lenne szó, hogy valami meglepetésfilm viszi haza a díjat, de nem ez szokott történni, hanem olyan nyer, amin senki nem lepődik meg. Ha a bozontos hajú összeesküvés-elmélet hívőknek igazuk lenne, akkor nem kéne valami gazdag meglepetésfilmet kihozni győztesnek, és nem olyat, ami egyébként is nyerne, ha senki nem fizetne semmit?

    Tudom, hogy észérvekkel nem lehet azt meggyőzni, aki hinni akar a gyíkemberekben, de azért megpróbáltam. Ld. tavaly a Green Book, nyert Golden Globe-ot, nyerte az American Film Institute díját, bukta a Baftát (mert azt a nagy vetélytárs, a Roma nyerte), nyerte a Boston filmfesztivált, és még sorolhatnám, ott az IMDB. Ki az a hülye, aki fizetne azért, hogy egy tuti győztes film nyerjen?:)
    Utoljára szerkesztette: zetortraktor, 2019.09.25. 10:46:28