• dyra
    #26
    Eddig nem volt vernyákolás. Most viszont elfog jönni az az idő, hogy minden beruházásnak megfogják vizsgálni a CO2 kibocsájtását. Ez is egy trend.

    "Már vannak tervek sok felhasználási lehetőségű önjáró járműre. De flotta szinten is megoldható, hogy a rendelés alapján személyt vagy árut szállító eszköz álljon forgalomba. Kis Pista örül majd, hogy elég a lakása előtt betenni a bicaját, az elmegy "magában" a szervízbe, ahol kiveszik. Kis Pistát meg nem szállítgattuk feleslegesen."

    Már egy Budapest méretű városnál is ami kb kicsi közepesnek számít a világban na szóval már egy ilyen városnál is olyan fajta koordinációt igényelne a lakosságot is beleértve ami nehezen megvalósítható piaci alapon hiszen a cégeket is össze kellene hangolni az optimális működéshez. Ezt így 2019-ben nehezen tudom elképzelni.

    "A pár centi manőverezésről természetesen oldal irányról volt szó, a sávok mérete miatt. Feleslegesen rángattad ide a követési távolságot. De ha már szóba került: az önvezetők össze is kapcsolódhatnak és együtt fékeznek, mint mondjuk a mai metrószerelvények. Nem egy nagy kihívás ez már mai technikával sem."

    Oké bocs.

    "A "rengeteg cuccal" rendelkező emberek hogyan kapcsolódnak az önvezetők parkolási metódusához? Sehogy. Nem a parkolóház mélyén kell beszállni, hanem kinek-kinek a saját kapuja előtt, ahova odanavigál."

    Aki magában megy menjen tömegközlekedéssel vagy bringával.

    "A tömegközlekedés a zsákutca. Amint valaki jobban keres, azonnal leszokik róla és soha nem könyörgöd vissza. Zöld dumával pláne nem, mert olyankor tudod mi lesz? Nem az autóját fogja megútálni, hanem a zöldeket dumállókat."

    Pont ellenkezőleg. Egyre terjednek a zöld övezetek és a sétáló utcák. Építik szorgosan a bringautakat mindenfelé. Attól, hogy elektromos és önvezető a gépjármű ugyanúgy felveri a szállóport, pontosan ugyanúgy koptatja a gumit ami terheli a környezetet stb..

    A tömegközlekedésben eszméletlen lehetőségek vannak menj el Svácjba és nézd meg az ottanit. Ha nálunk hasonló lenne szinte senki nem használna autót max városon kívül.

    "Nevezhetsz bármit idiótaságnak, ezzel sokat nem hatsz a világra, pláne nem a trendekre és a fejlődésre. "

    Ez egy olyan trend amit az autóipar nyomat mert biznisz. Nem valós igényekből táplálkozik.