• dyra
    #24
    ez full SCFI, valamelyik Tom Cruise filmben volt ilyen (talán a Különvéleményben).

    "Lényegtelen, hogy mi kerül sokba, ha az adott dolog ingatlanpiaci szempontból megéri, akkor az megvalósul."

    Nem éri meg, brutál költségei vannak. CO2 kibocsájtás szempontjából is. A környezetvédelemre hivatkozva ha most felturják az összes lakótelepkörnyékét az olyan CO2 kibocsájtással fog járni, hogy az összes környezetvédő ott fog tüntetni. Mindezt azért, mert Pistike a telefonját akarja nyomogatni autóvezetés helyett de úgy, hogy abban még egy taxis sem ül. Vicc! Megfő a bolygó és egyesek ilyenekkel "baszkódnak".

    "Egy 120 cm széles jármű elfér 1,6 méter széles sávban. Egy 5 méter széles úton kialakítható 3 db. 160 cm széles sáv, a középső váltakozó iránnyal.
    A városi utcák alapból 3 sávosak, csak most két oldalon autók parkolnak. Itt keskeny járművekkel a két oldali leszállósávot meghagyva is marad hely 2 forgalmi sávnak, ami dupla áteresztési képesség a mostanihoz képest."

    A városokban továbbra is jelentős teherforgalom lesz. Szabvány autók nem lesznek. És teherforgalomnál ne csak a kamionakt értsd ide hanem Kis Pistát aki az anyukája TV-jét vagy a haver Bringáját juttatja el a szervizbe vagy csak ki az erdőbe.

    "A robotautók 40 km/óra sebességnél pár centi eltéréssel manővereznek, akár már mai szintjükön is."

    Ezt a forma 1-es pilóták is megcsinálják, de ha satufék van akkor nem lesz megállás. Márpedig ha nem kötött a pálya elfordulhat kismillió ok miatt satufék. Nem ülnék olyan kocsiba ami nem tart követési távolságot.

    "Ha a jármű a mai autóknak a negyed területén tud leparkolni, az a jelenlegi parkolókapacitás négyszeresét jelenti. Kisebb autók, centis közökkel, zárt rácsban."

    Nem fog megvalósulni, rengeteg cucca van az embereknek ezekről ne feledkezz el. A családi autók se azért menők mert csak, hanem mert sok mindent bele lehet pakolni.

    "A jelenleg parkoló autók életciklusra kivetített kihasználtsága nincs 10 százalékos. Az is lehet, hogy 40%-kal nagyobb forgalom megoldható fele ekkora gépparkkal."

    Az autó zsákutca. Csak minőségi tömegközlekedés javíthat a városok helyzetén. metró, troli, villamos, busz, hajó, vonat, szóval csupa olyan dolog ami már fel van találva.

    Az önvezető autó az emberiség újabb idiótasága amivel "szétcsesszük" a földet. Bemutatva mennyi felesleges erőforrását eltudunk cseszni a "semmire".