• Sequoyah
    #26
    Az oceanokban levo muanyag donto tobbsege az Azsiai folyokbol kerul az oceanba. De ez meg veletlenul sem jelenti azt hogy nekunk semmi dolgunk, mert az o bajuk. A mi erofeszitesunk vilagszerte erezteti hatasat, ha nem is annyira kozvetlenul es egyszeruen, mintha egy azsiai abbahagyja a szemete folyoba dobalasat.

    Arrol nem is beszelve, hogy Kina nagyban felasarolta a nyugati muanyaghulladekot, mert az ujrahasznositas az jo biznisz. Volt... Miota az olajar bezuhant, azota nem akkora biznisz mar, szoval a felvasarol muanyagbol a legjobb darabokat dolgozzak fel csak, a tobbi megy a szemetlerakoba ott is.

    Manapsag egy sima szemettelep kornyezetkimelobb mint az ujrafeldolgozas, tekintve hogy a az ujrafeldolgozoba szallitas onmaga is szennyez, es nemolyan konnyu az ujrafeldolgozas ha a muanyagot mocskosan dobjuk ki es meg tisztitani is kell. Helyben feldolgozni lenne a legkornyezetkimelobb, de az nyugati orszagokban draga. Es mindenkinek csak addig nagy a szaja a kornyezetvedelmet tamogatva, amik ki nem kell nyitniuk a penztarcajukat...