• Macropus Rufus
    #79
    "AztaK-va, ekkora agyatlan ostobaságot aztán már tényleg rég nem hallottam."
    Sztem sokkal nagyobb marhaság az, hogy szerinted az emberek hdr képben látnak. Az, hogy látja nem azonos azzal, hogy ez a default beállítás a látásnál. A HDR egy fotózási technika volt, amit implementáltak a tévékbe, de ez nem azt jelenti, hogy akkor azok olyan kibaszott valósághű színek lennének. Élénkek, intenzívek szépek. De nem valóságosak.

    "Amúgy egyértelmű, hogy életedbe nem láttál még se HDR se Dolby Vision tartalmat ..."
    na ebbe bele futottál... mert láttam, sőt volt is ilyenem. Nem is jött be. De akkor én is tudok ilyen alázásokat mondani: látszik, hogy piciben gondolkodsz. Filmet 55"-os tévén nem néz ember. Én 200"-on nézem 7.5m-ről(segítek 5m képátló) ui. a filmek nem sz@ros tévé méretére vannak komponálva, hanem nagy vászonra, tehát még ez is kicsi. Szóval az 55"-os kis tévéden pont úgy elvesznek a részletek mint egy fhd tévén. Ekkora méretben viszont már van értelme a 4k-nak. 55"-nak meg max annyi, hogy te megteheted, hogy 55"-os 4k megjelenítőd van. Ennyi.

    "2, én még sehol se láttam FHD Dolby vision vagy HDR tartalmat. Miért? Mert a 4K szabvány része. Persze gondolom le lehet kódolni a 4K-s HDR tartalmat FHD HDR tartalomnak is, csak minek, hisz úgyis csak 4K HDR megjelenítő van ?!??"
    Hát mondjuk ez így nem igaz. Nem csak 4k hdr megjelenítő létezik. De én azt hittem te képben vagy a tmában, ha már úgy próbálsz engem helyre tenni.
    Sony W800F: https://www.sony.co.in/electronics/televisions/w800f-series

    "Egy DVD szebb képet ad mint netflixes 4K? (úgy nézem Stranger Things-et momentán).
    Hát, lehet, hogy a FHD kijelződön, reggel álmos fejjel, csipás szemmel össze tudod keverni a kettőt. "
    látom képben vagy a képpont szám-tömörítési ráta-kép minőség szentháromszögével. Amiért valaminek 4k a képpontszáma, az még nem jelenti azt, hogy a minősége is meg van neki. Az ST 4k-ban nem foglalt volna több helyet mint egy DVD film, ami ugye nem 4GB... Azok a másolt szarok. Egy DVD9-re gondoltam amin ugye 7-8GB egy film. Anno nekem is volt ilyen stream videó leszedve. Az a Titanic volt 3D-ben FHD-ban és 6.5GB-ot foglalt. Szép volt nem vitatom, csak aztán beszereztem BL lemezen és hát fényévekkel szebb kép, és kb. 10x nagyobb méret fogadott. Érdekes mind a kettő FHD volt de az egyik több mint 61GB. Ja igen és meg van 4k 3D-ben is: 112GB.... Nem hiszem, hogy pl. a Netflix 112Gb-ot fog átküldeni neked. És ha nem ennyi, akkor némileg jobban össze nyomják ami viszont minőség romlással fog járni.


    "Szóval ismét ekkora ostobaságot leírni ?!??"
    hmm... akkor nézzük csak: úgy tűnik első blikkre, hogy képben vagy, aztán kiderül, hogy még azt sem vágod, hogy a hdr nem a 4k tévék sajátja. Ez kb. a belépő szint lenne és elbuktál. Aztán egy stream szolgáltató 4k filmjét hozod példának holott az meg sem közelíti egy 4k bl lemezen lévő film minőségét. Aztán meglátásod szerint az emberek hdr-ben látnak. Aztán írod, hogy ostoba vagyok...