• mcganyol
    #7
    Segítek a cikk értelmezésében.
    A roller nagyon kis mértékben ugyan, de nyílvánvalóan szennyez. A kérdés csak az, hogy összességében "zöldebb" lesz-e attól a világ, ha rollerek vannak a városokban.

    - Ha autó vagy motor HELYETT használják az emberek, akkor ez szupi, környezetbarát megoldás.
    - Ha a biciklizés vagy gyaloglás HELYETT száll valaki rollerre, akkor viszont nem nyerünk rajta (sőt egy kicsit vesztünk is), mert azoknál az akkumulátor és az energiafogyasztás miatt viszont rosszabb alternatíva
    - Elhanyagolható azok száma, akik a semmi helyett választják (értsd, ha nem lenne roller, akkor el sem indultak volna).

    Úgy tűnik, hogy a jelenleg kialakult helyzetben, az emberek túlnyomó többsége a gyaloglás és a kerékpározás kiváltására használja, amivel összességében nem hogy nem lett "zöldebb" a világ, hanem egyenesen kevésbé lett az.
    Ennek az egyik fontos okának azt jelölték meg, hogy jellemzően a belvárosba vannak ilyenek rollerek "telepítve", nem pedig a külvárosba, a tömegközlekedés állomásai és az otthonok "közé".

    Összefoglalva: Ha rosszul használjuk a rollert (nem az autó, hanem a séta kiváltására), akkor összességében csak rontottunk a helyzeten. Vagyis a roller szennyez, mivel ahelyett hogy csökkent volna az összkibocsájtás (ahogy reméltük), emelkedett.

    Engem is pénzelhetne a "gázolaj lobbi", szép napot :)