• HUIrnok
    #14
    Államot más alapra is lehet építeni.

    Az államcsőd fogalmát egy bankár kaszt tagja találta ki, hogy legyen mindig mire hivatkoznia, ha rendkívüli állapotot akar kihirdetni és elvenni minden vagyont? Mert régen még a királyságok, császárságok és köztársaságok idejében sem így gondolták, hogy az állam csakúgy összeomlik és egy maffiakör szórakozhat kedvére. Legyen az bel- vagy külviszály által szított helyzet. Minden mindig ugyanaz, csak a díszlet változott idáig. De a te megfogalmazásoddal kijelenthetem, hogy a mostani magyar állam már jóideje csődbe ment, mindig 6-8% hiányzik az államkasszából, amit orosz és kínai hitelek tömkelege által igyekeznek betömni. Bár ebben most a zsarolás megy német-francia-angol-olasz részről... Merthát az amerikai hiteleket valamivel kikellett rúgni jelképesen. Csak hallgatnak róla.

    A közmunka nem egyenlő az alapjövedelemmel. Legalizált emberkereskedelemnek annál inkább nevezhető, ahol visszaélések sokasága történik.

    Egy centrum alapjövedelem igenis lehetőséget teremt arra, hogy a polgárság élete, vagyis az állampolgárság élete normálisabb körülmények között legyen. Ezért a különböző szolgáltatásokat lehet bármilyen piaci alapon is működtetni. Csupán az állam is tarthatna olyan formát, mi igenis vetekszik a piaci szint által nyújtott színvonallal. Én ilyen rendszert hoztam létre nem is egyet, amit idáig kismillióan ugyanúgy egy utópisztikus dolognak tartanak. Pedig közel sem az, hanem igenis megvalósítható! Mert megalkottam!

    Én a szabadidőm jelentősebb részét arra fordítottam, hogy a programozást, a történelmet és az emberi világ vívmányait tanulmányozzam. Még munka és iskola után is ezzel foglalkoztam és csak előnyömre vált!

    Ezért nem értek egyet a kijelentéseddel. Megkérlek, hogy fejtsd ki miért mondod azt, hogy ilyen szélsőséges események bekövetkeznének? Amikor az a helyzet már közel sem ilyen egyszerűen megvalósuló, hogy a szomszédos országok gondolnának egyet és elcsesznének bármit. Honvédelmi terv készítése biztos, hogy fontos volna, de azt nem elmaradott technikai parkkal oldjuk már meg, hanem sajáttal! Nem áll pedig messze a lehetőség attól, hogy sajátos dolgokat alakítsunk ki.