• HUIrnok
    #11
    Én is a szolidaritásban hiszek! Régen még többet is adtam a vagyonomból... Mert volt feleslegem annyi, de ez már nincsen!

    Mégsem ezt látom a környezetemben, hogy példás lépésnek tekintenék mások és összedolgozni lehetne valóban. Inkább mindenki csak rohan és letámadja a másikat, mint valami őrült. Ott fúrja meg, ahol csak lehet. Ott rúgja meg, ahol éri...

    Ezért már ne legyen olyan a helyzet, ami már a Mad Max-es pillanatokat idézi föl.

    Pont a mi generációnk az, ami sorsszerűen tud még cselekedni ezek miatt az elfajult helyzetek megállítása érdekében! Javítani a jelenlegi állapoton, hogyha megfelelő hátszelet kapna és nem lenne erkölcsileg vagy más módon lezüllött háttér brigád miatt nem jut el a fontos állomáspontokhoz, ahol kifejezheti magát és megvalósításra buzdíthat. Én itt névtelenül is kijelentem, hogy a feltételnélküli alapjövedelemmel a szociális problémák négyötöde simán sztornozható volna. De ahhoz még az állam viszonyát is átkéne alakítani, ami nem összehasonlítható egy vállalkozás modelljével. A többit meg addig jogi úton is igyekeznénk kezelni, mert már mindent lehetne. Az internet a közös szociális jó egyik hozadéka, erre én így tudok tekinteni, mert mint korábban írtam. Én sok rendszert és rendszerelemet építettem ki az elmúlt években, amit referenciaként tudok felmutatni. De mégis idáig mindenhol agyonhallgatás az, amivel találkozom, ellenséges vélelmezésekkel megfűszerezve minden indok nélkül melynek se eleje, se vége nincs!

    EU-s és helyi szinten is gáncsolják a különböző kezdeményezéseket. Nem hallottam idáig olyat, hogy bármelyiknek is teret hagytak volna valóban. Legyen az akár a korábbi Katalán függetlenség ügye például. Vagy itt Magyarországon a 30.000 Ft-ot kapó nyugdíjasok, a 54.000-et kapó közmunkások helyzete, ami bonyolult kérdés, de a megoldása is egyszerűbb volna. Én dolgoztam közmunkában, mégsem lettem jobb helyzetben, csak pillanatnyi fellégzést éltem meg.

    Következő 2019-es hónapokban is csak egy tanfolyam után tudtam végre elhelyezkedni, mint portás, azt is csak olyan nehezen tudtam megszerezni, hogy már ennek is örülök. De attól még a zsebfasisztát nem fogom támogatni.