• Vanek úr
  #2
  Nagyon úgy tűnik, hogy nagyon elfogult vagy. Nem baj, kellenek ilyenek is, mert különben túl száraz lenne a világ. :)

  1. Ne akarj jogi dolgokba belemenni jogi képzettségek nélkül! (lásd: általad alkotmányba ütközőnek vélt szabályozás) Véleményed lehet, de ilyen hülyeségeket ne írjunk már le.
  2. Wikipedia cikket linkelsz, miközben meg tudjuk, hogy a wikipedia sem 'tévedhetetlen'. Pláne, hogy legtöbbször nem is hozzáértők szerkesztik, hanem 1-1 ügy egyik vagy másik oldalának támogatói, akik ennek megfelelően a saját véleményük irányába 'hajlítják az igazságot'. (Minden szentnek ...)
  3. Úgy állítod be Te is az egészet, mint ha már mindenki egységesen támogatná a teljes körű használatukat ('már Uruguay is'), miközben még mindig sokkal kevesebben vannak, mint a tiltók (vagyis nagyon erősen csúsztatsz). A legtöbb 'engedélyező' országban csak és kizárólag orvosi használatra engedélyezett; de a világ nagyon nagy része teljesen elutasító (nem csak Magyarország, és Izrael, hanem több, mint a fél világ). De látszik, hogy kell valami 'gonosz'-kép nálad is, mert úgy könnyebben lehet eladni mindent.
  Ráadásul azt írod le, hogy se megbetegedést nem okozott, se halálesetet; miközben az általad linkelt wiki oldalon is azt írják, hogy 2014-ben nem volt az USA-ban a túladagoláshoz kapcsolódó haláleset. De "Túladagolása jellemzően nem szokott halállal végződni." írják, vagyis magyarra lefordítva: volt már haláleset a túladagolásából. Nem mellesleg pl. vezetés közbeni bódultságból (meg hasonlóan hozzá köthető egyéb okok miatt) is. De kellenek az ilyen fél-igazságok, ha a teljes igazság nem a mi oldalunkon van, ugye?! :)
  Viszont mindehhez (halálesetek/megbetegedések) semmi köze, hogy tiltja, vagy engedélyezi egy ország, mert nem ez alapján döntenek.

  Vagyis lehet támogató hozzászólást írni (még én is az orvosi engedélyezés mellett lennék); de ne írkáljunk már ekkora blődségeket, és ne próbáljuk már meg más színbe állítani a világot, mint amilyenben van. Itthon nincs szükség a kormánynak ebben a témában sem konkurensre (elég egy darab hamis, alternatív valóság). :)