• 4DSee
    Szerintem meg ez a film totál másról szólt, mint amit a "kritikából" és a kommentekből le lehetne szűrni. Ez a film charles manson (szándékosan kisbetűvel) féle szektáról és a gyilkosságról szólt. (https://www.lokal.hu/2018-08-manson-szekta-sharon-tate-brutalis-meggyilkolasa/) Én ugyan sose szerettem igazán QT-t, de most szerintem zseniálisat alkotott azzal hogy úgy csinált filmet erről a rettenetes gyilkosságról hogy megváltoztatta a valódi történetet, azért hogy azt kapják a valódi gyilkosok amit megérdemelnek: viccet csinált belőlük. Ráadásul ez egybevág a hollywood-i mítosszal, azzal hogy a klasszikus filmekben a mese, a happy end dominál, ezért is az eredeti címe "Once upon a time in Hollywood", ami utal a mesevilágra.
    A "túl hosszú" autós jelenetek utalások a 60-as 70-es évek beli újhullámos amerikai filmekre, ahol gyakran 10-15 perces szó nélküli autós üldözések voltak. Pont így van tele a film ilyen utalásokkal, s ezek is végig fricskák a fent említett szektának, úgy szól róluk a film és a szörnyű tettükről hogy nem őket mutatja QT és nem róluk van szó. Ha valakinek ez nem esik le akkor lehet valóban unalmas a film, főleg ha nem nyitottan ül be a moziba hanem már eleve vár valami specifikusat.
    Az QT-re jellemző agresszió hiányát is megmagyarázzák maguk a szekta tagjai, akik azt mondják hogy azért ölnek mert ezt tanította nekik a TV, a film. Talán a rendező is belátta ezt, ezért sincs az ő komikus halálukon kívül szinte semmi egyéb agresszió a filmben.