• Tetsuo
    #34
    Úgy vélem vannak abszolút helyes normák, viselkedések és tulajdonságok, de ebbe most nem mennék bele. A lényeg, hogy ezekre az embernek törekednie kell (magának), illetve erkölcsöt és etikát szükséges tanítani az újabb nemzedékek számára.
    "Vagy szeretnéd hogy más megmondja hogy hogy élj másképp?" Igen, számomra hiteles forrásokon, személyeken keresztül.
    A "pszichológiai másságokat" szerintem nem lehet egy kalap alatt kezelni sőt, ezeknek fokozataik vannak, mégis, az általunk kitalált skatulyák, definíciók nem feltétlenül valódi kategóriák.
    Az általában extrovertált ember is viselkedhet adott szituációban introvertáltként stb. A pszichológiai skatulyák gyakran elfedik a lényeget, miszerint az okát kellene felszámolni annak, amiért befelé fordult az ember, ha az már kóros mondjuk önmaga által meghatározva.

    Te említetted, hogy tapasztalat alapján úgy véled, a távmunka gyakran hasznosabb, mint a hagyományos keretek között kiosztott irodai munka; az én tapasztalatom ennek ellentétét sugallja/körvonalazza, de bevallom nincs olyan hatalmas kutatásom a témában (a személyes megélés pedig kevés), ahogy szerintem neked sem, tehát ez a vita nem fog eldőlni :-), amivel én tisztában voltam az első (második) hozzászólásomkor, aztán jött a személyemet támadó komment, miszerint én "belekötök"... Na mindegy. ÍMa sem lett filmnézés, talán holnap. :-)