• 4DSee
    #33
    Akkor szerinted minden pszichológiai másság megváltoztatható, illetve meg kell változtatni? Én nem merném megmondani hogy aki ilyen vagy olyan - hogyan éljen másképp. Eleve senki nem mondhatja meg hogy melyik a jó, melyik a helyes. Az introvertáltnak az a jó ha úgy lehet ahogy neki tetszik, ahogy neked is az a jó ha úgy vagy ahogy neked tetszik. Nem? Vagy szeretnéd hogy más megmondja hogy hogy élj másképp?
    Egyébként időnként kötekedő a hangnemed, ezért jött szóba, nem a semmiért.
    A hamis közösség természetesen szerintem is rossz. De: egy munkahely sokkal nagyobb eséllyel pályázik a hamis közösség címére, hiszen nem én válogatom meg kikkel vagyok, és olyan dolgoknak kell egész nap jópofát vágnom aminek amúgy nem tennék, a közös munka érdekében. Ritkán, van ez máshogy is, az örüljön hogy ilyen szerencséje van.
    Továbbá mint minden ez is egy általánosítás, senki se mondhatja meg senkinek hogy melyik életstílus nem helyes, mint pl a modern vagy posztmodern életstílus se negatív vagy pozitív jelentésű kifejezés. Nagyon sok pozitív hozománya is van a modern életstílusnak, ahogy biztosíthatlak róla hogy a tiéd is modernnek számított nem is olyan rég és nem is olyan rég még mások ítélték el azt ahogy most te élsz. Szóval ennek 0 értelme.
    Eleve nincs helye ilyen jellegű vitának egy ilyen cikk alatt, mert az hogy ki hogyan szeret, akar dolgozni az teljesen a magánügye. Az az emberek saját felelőssége hogy az dolgozzon így akinek így jó és az járjon be akinek úgy jó.
    Én meg hozzátettem hogy a saját gyakorlati tapasztalatom hogy ez gyakran valóban sokkal hatékonyabb.