• Kissssss0 #5
    15+ évvel ez előtt a családom bőráruk készítésével és eladásával foglalkozott, öveket, táskákat, pénztárcákat, stb, csináltunk... (gyárral munkásokkal és minőség ellenőrzéssel), és e felett termékeinket kisebb boltokba is kiszállítottuk telefonos megrendelés alapján.
    kb fél ország ismerte a ferranni márkát.
    (nem összetéveszteni az autós márkával)

    aztán valamelyik paraszt a parlamentben eltalálta milyen fasza lenne az olcsó kínai meg vietnámi szartenger műbőr árút beengedni az országba méghozzá ellenőrizetlenül...

    ... és ahogy jöttek az ázsiai szarok amiket töredékért árultak a sárgák (mi és a többi hazai bőrdíszművesek termékeivel szemben) úgy mentek tönkre szépen sorban a magyar bőr árusok és gyártók... ami később magával hozta az erre támaszkodó kiskereskedések tömeges csődbemenetelét is, mondanom se kell... gyár, lakás, család, stb, minden ráment.
    és akkor ez még csak a bőrdíszműves szakma volt....

    Sokszor ellenőrzés nélkül kerül kínai áru a piacra
    (mikor ez íródott mi már rég lehúztuk a rolót...)

    most meg az eltelt néhány évben kezdenek visszaszállingózni a régi vevők, "csinálunk e még bőrövet nadrágba?" meg "tudnánk e készíteni kemény bőr pénztárcát?" és egyéb hasonló kérésekkel meg kérdésekkel jönnek vissza az emberek, mert már mindenkinek a töke tele van silány minőségű ázsia árukkal amik nem bírnak fél évnél többet.
    Utoljára szerkesztette: Kissssss0, 2019.08.07. 02:37:40