• mrzed001
    #11
    "fuh, akkor 90-esként még pont fiatal vagyok!"
    Még éppen hogy belefértél a Z generációba :D


    "sok 20 és 40 közöttivel dolgoztam már együtt, és inkább azt látom, hogy a nagyrészük azért képességéhez mérten belead mindent, sőt, rengetegen járatják 110%-on ebben a korban, hogy aztán legyen belőlük valaki."
    Én sajnos elég sok fiatalt láttam akik a depresszió és nihilizmus mocsarából éppen hogy kikandikálva éltek (itt és nyugatabbra is).
    És nem azért, mert kilátástalan lenne a helyzetük és 2 vajas kenyér a napi ételük. Hanem mert elérhetetlen célt tűztek ki maguk elé. Vagy letaglózza őket a "de az meg milliárdos én miért nem" életérzés. És ettől nem tudják élvezni azt, ami van.

    Nem is tudom hol volt, hogy 12 éves csak beírta megy hétvégén inni, mert felejteni akar.
    Erre a válasz: Mégis mit akarsz felejteni, a szorzótáblát ???


    "Olyan helyen láttam eddig sok lusta huszonévest, ahol szar és monoton volt a meló. Mert az viszont igaz, hogy az idősebb generáció a monoton melót jobban tűri, nekik jobban megy ez az "ez van ezt kell csinálni" mentalitás. Az én korosztályomra az jellemző, hogy valami különlegesen és izgalmas dolgon szeretne mindenki dolgozni, ahol igazán megmutatkozhatnak az erősségei."
    És ez azért gáz, mert a legdurvább, legizgalmasabb fejlesztés is iszonyat mennyiségű monoton munkával jár.

    A most középkorúak az X és Y generációból valók. A 70-85 között születettek. Akik már értik is amit csinálnak ... és nem fejetlenül ugranak bele a közepébe.


    "Ez talán azért, mert minket nem úgy neveltek, hogy fogaskerekei vagyunk a rendszernek, hanem úgy, hogy a közepe, és hogy belőlünk bárki lehet, ha nagyon akarjuk."
    És pont ez az, ami hazugság.
    Nem végezted el a jogi/közgáz egyetemet, nem lehet belőled miniszterelnök. Akárhogy is akarod.
    Űrhajós se lehetsz, hiába szeretnéd.
    Ugyanis a "ha nagyon akarjuk" hazug szlogen (lózung) helyett az az igazság, hogy "ha erre teszed fel az életed".
    Ugye, hogy teljesen más a jelentése ?