• defiant9
  #30
  "Azt állítottam, hogy nem igaz, hogy csak falu -> város mozgás létezik, hiszen pl. Budapest lakossága is csökkent"
  És szerinted ebből az következik hogy Budapestről a falvakba költöznek az emberek, vagy az hogy egyik városból a másikba?
  Megismétlem a számokat:
  Magyarországon ma 6,91 millió városira jut 2,78 millió vidéki lakos, 2050-ben viszont ez az adat 6,78 millió városira és 1,5 millió vidéki magyarra változik.
  Ahogy mondtam a suburb az gyakorlatilag a nagyobb város része noha közigazgatásilag külön egység. Egy 65 ezres Érd infrastrukturálisan messze méretgazdaságosabb mint a 10,100,1000 fős falvak. A gond a szétszórt falvak fenntartásával van nem a kis/nagy/fő -városokéval.

  "Figyelembe vehetik pl. a környék népsűrűségét, zajosságát,a levegő minőségét, ezer dolgot."
  Ezek nem cáfolják hogy az urbanzáció egy racionális alapon nyugvó jelenség, ui. ezen tételek láthatóan kevesebbet nyomnak a latba minthogy van munkahely, iskolák, egészségügy, fejlett tömegközlekedés, szórakozási lehetőség, stb. Az hogy mutatsz 1 embert aki a tanyára költözött nem cáfolja a mainstream-ban lévő hatást. A település üzemeltetése szempontjából a lényeg pedig a szumma.

  "Az nem valami obskurus ősmagyar hagyomány, hogy valaki nem akarja hogy részeg turisták óbégassanak az ablaka alatt, hanem egy nagyon valós igény."
  Csakhogy ehhez spec. nem kell falura költözni. A kertvárosokban sincsenek turisták. Egyébként már az elején elírtam hogy a külváros egy jelentős rétegnek egy jól élhető hely:
  "A suburb talán a legélhetőbb lakhatási forma, bár nyilván sokaknak(elsősorban fiataloknak) a nagyvárosias légkör passzol az életmódjukhoz(egyetem+szórakozás)."

  Az alapkérdés továbbra is az hogy a tény miszerint elnéptelenednek/elöregednek a falvak hogyan egyeztethető össze azzal a vágyaddal hogy tömegközlekedést szeretnél hogy egyenletes legyen a népesség eloszlása. Ki fogja megfizetni az egyre veszteségesebb járatokat?

  "csak valahogy mégsem pont az a neve,
  kár hogy előtte van az a zavaró "sub"."
  Lol. Mutasd már meg kérlek hogy hol van Budaörs város nevében hogy sub. Budaörs város. Pont. Ha ennek ellenkezőjét állítod akkor kérek hivatalos linket.