• HyBrIDNyLA
    #4
    Pont ez a lényege a tv-nek, h a hatálya nem teremti meg szegregáció lehetőségét a munkáltatók között sem...

    Hátrányos megkülönböztetés
    8. § * Közvetlen hátrányos megkülönböztetésnek minősül az olyan rendelkezés, amelynek eredményeként egy személy vagy csoport valós vagy vélt a) neme, b) faji hovatartozása, c) bőrszíne, d) nemzetisége, e) * nemzetiséghez való tartozása, f) anyanyelve, g) fogyatékossága, h) egészségi állapota, i) vallási vagy világnézeti meggyőződése, j) politikai vagy más véleménye, k) családi állapota, l) anyasága (terhessége) vagy apasága, m) szexuális irányultsága, n) nemi identitása, o) életkora,...

    Az általad felvázolt érvelés tökéletesen szembemegy a jogállamiság eszméjével, tökéletesen igazolja a jogszabály létének szükségességét és ha a jogalkotó teret engedne az ehhez hasonló gondolkodásmódnak, akkor annak beláthatatlan következményei lennének, mind társadalmi, mind gazdasági szempontból. A munkaerő piacon a versenyt szakmai szempontok alapján kell hagyni érvényesülni. Pont e tv. feladata megteremteni az egyensúlyt a rendszerben.
    50-60 éves korodra lehet majd neked is helyezkedned kell, mert a sok ifjú titán a helyedet fogja követelni, szóval csak óvatosan! (: (: (: