• Sydra
    #13
    A cigányság a szociális rendszer és az egyoldalú jogalkalmazás miatt tart ott, ahol tart. Ez majdnem minden országban hasonlóan működik, ahol probléma van a kisebbségekkel. A szociális rendszer konzerválja a szegénységet és káros ösztönzőket teremt. Ezt pl sokan nem értik, hogy egy törvénynél vagy segélynél nem az számít, hogy mi a mögöttes szándék (bármilyen jó is az a szándék), hanem az, hogy milyen ösztönzőket teremt. Sok intézkedés csak eszkalálja a problémát amit megoldani hivatott.

    "Helyezzük át ezt az egészet más aspektusba: a cégek elkezdenek nem alkalmazni olyan embert aki nem az adott országban született. Mert válogathat és ők úgy érzik, hogy a migrik nem jók nekik. Nézd meg a sok külföldre szakadt hazánk fiát, hogy megnyúlna az arcuk."
    A társadalom az nem egy összetapadt g*cis bugyi. Nincs olyan, hogy mindenki ugyanazt dönti egyszerre. Pláne akkor nem, ha a személyes érdekeket és ösztönzőket is figyelembe vesszük. Ha valaki nem munka alkalmassági szempontok, hanem bőrszín alapján veszi fel az alkalmazottakat, az legtöbb esetben hátrányba kerül azokhoz a cégekhez képest, akik minőségi alkalmazottakkal dolgoznak. Az egyik cég diszkriminációja a másik cégnek piaci lehetőség. Az indokolatlan sovinizmus valódi költséget jelent és ezt mindenkinek magának kell mérlegelni, hogy hajlandó-e elszenvedni. De ha tegyük fel, hogy szürreális módon, indokolatlanul mindenki ugyanazt a rasszt pécézi ki magának, akit utál, akkor is csak annyi történne, hogy azt a rasszt átmenetileg a kereslet csökkenése miatt olcsóbban lehetne alkalmazni. Később mindenki aki munkahatékonyság javítást és piaci előnyt akar elérni, az az olcsóbb rasszt akarná alkalmazni, egészen addig a pontig, amíg végül a kereslet vissza nem áll a többi rasszéval egyenlő szintre. A társadalomban minden akciót reakció követ, amiknek a 99,9%-át önkéntes alapon nagyon jól lehet kezelni. Felesleges valóságtól elrugaszkodott doomsday scenario-kat gyártani ahhoz, hogy megcáfoljuk az önkéntesség nyilvánvaló hatékonyságát.
    Egyébként ha a rasszok szellemi képességei azonosak, akkor minden rassz egyformán tud vállalkozni és munkahelyet teremteni és nincs rá utalva a többi rassz jóindulatára. Aki mást mond, az eleve abból a feltételezésből indul ki, hogy az egyik rassz felsőbb, míg a másik alsóbb rendű.
    Utoljára szerkesztette: Sydra, 2019.07.23. 14:02:50