• defiant9
  #10
  "Én igazságról beszéltem"
  Te ezt mondtad:
  "csupán az egyik kövér zs. számlájáról a másik kövér zs. számlájára vándorol és ez a mechanizmus eleget tesz a jogállamnak"
  Ami duplán téves állítás, ahogy leírtam a bírságot nem a többi optikai gyártó közt osztják szét, és nem a zsidók vannak egyik oldalon sem. Jogállamban mindenki kereshet magának jogorvoslatot, ahogy a 'kisemberek' is, csak ez bizonyos mérethatár alatt nem rentábilis mert az adminisztrációs költségeket sem fedezni a kártérítés.
  Igazságszolgáltatás történt, bűnt követtek el, megkapták a büntetést. Mi mást tehetne pl. a konkrét ügyben az EU? Tényleg kíváncsi vagyok a koncepciódra, a lózungon túl.

  "Nem vagyok antiszemita."
  Lol. Egy hétköznapi ember alig-alig használja a zsidó szót, te vagy aki mindenben a cionizmust látod. Még az ázsiai elektronikai végekben is.

  "Érdekes, hogy nem a sztereotípiaként használt kövérségbe kötöttél bele"
  Ez max. neked érdekes aki nem látja az összefüggéseket. Egyrészt most te vagy aki egy szintre próbálja hozni a két jelzőt, azonban te itt elsősorban zsidóztál, a pejoratív kövér jelzővel csak inline minősítetted is a zsidókat. Másrészt ez a minősítés(kövér a gazdag szinonimájaként használva) alapvetően nem hiba, ezért ebbe értelmetlen is lett volna belekötnöm, nem is tettem. Ezzel a gondolatmeneteddel is csak öngólt lőttél.

  "fejlett jogállamban, ellenben egyre inkább félre van vezetve, meg van tévesztve a "demokrácia" és egyéb lózungokkal."
  A jogállam jó dolog. A gondok ott kezdődnek ahol az autokrata Orbán vagy Putyin félék lebontják a demokratikus fékeket(vagy nem is építik ki) és pl. Polt Péter féle bábokat ültetnek az ügyészégre aki valahogy soha nem lát törvénytelenséget ha a slepp után kellene nyomozni. Na ilyen peremfeltételek mentén próbálj meg igazságot szolgáltatni. Fejlett demokráciákban ehhez képest elenyésző és egyben főben járó bűn ha egy politikus megpróbál akár csak nyomást gyakorolni az igazságszolgáltatásra, nálunk már kb. kendőzetlenül megy ahogy az összes diktatórikus jellegű rendszerben is.