• Sequoyah
    #19
    A tulajdonsagok eseten a "lemorzsolodik" szo nem igazan ertelmezheto. A DNS szo eseten tiszta a sor, egyertelmuen azt ertjuk alatta, hogy a tulajdonsagert felelos DNS szakasz eltunik. De maga a tulajdonsag az hogy is tunik el? Nem hasznalt? Teljesen inaktiv a DNS szakasz? Meg mindig hasznalt de felesleges (pl vakbel)?

    Es most kifejezetten az immunitas a kerdes. Ha a kerdeses virus nem letezik, akkor nyilvan a tulajdonsag nem hasznalt, de nem feltetlenul inaktiv, mert a virus ujramegjelenese eseten ujra hasznalatba kerul. Vagy esetleg modosult, ezert immunitast nem biztosit, de az immunitas ujrateremteset sokkal gyorsabba teszi...

    A lenyeg, hogy amig az adott DNS szakasz letezik, addig lehet hogy ujra munkabavonhato valamilyen formaban, szoval a regi virusokkal szemben nagyobb az eselye hogy tudunk vedekezni mint a jovobeni virusokkal szemben.
    Peldaul szamos, ma mar nem letezo kozepkori betegseggel szemben a nyugati emberek jelentos resze vedelmet elvez, mig tavolabbi nepeket azonnal kiirtana egy ilyen. Pedig egyikuk sem volt oltva ellene, es mar a nagyanyjuk sem talalkozott vele gyerekkoraban sem.