• Fefy
    #6
    "Nagyságrendekkel nyugodtabb lenne a vezetés, ha lenne a forgalom számára alkalmas úthálózat."

    Sajnos nincs összefüggés az út minősége és nyugodtabb vezetés között. Saját példámból/tapasztalatomból kiindulva én is ideges vagyok az ilyen miatt:

    Pár éve felújított, két település közötti rövid út. Ezen heti 100-150, de néha több km-t is megteszek. Egyenes útszakasz, parasztunk előtt senki és vánszorog 60, max 70-nel. Előzni nem lehet, mert ahhoz nagy a szembejövő forgalom, de ha esetleg mégis lehetne, akkor parasztunk az út közepén megy, hogy véletlenül se láss ki az autója mögül/férj el tőle. Ritkán, de előfordul, hogy még sietnék is (nem kell gyorshajtásra gondolni (a 85-tel sincs bajom, mert csalhat az órája, stb), de 90-nel kalkulálok elindulás előtt, nem 60-nal). Na ilyenkor nem tudok nyugodt maradni. Ami pedig a legszomorúbb, hogy átlagosan heti 2-3 ilyet biztosan kifogok. Egy táblamentes útszakaszon, ami ráadásul belátható, fényes nappal, semmi nem indokolja a 60-at.
    Szóval igen, még jó útviszonyok mellett is előfordulhat, hogy valaki ideges lesz a forgalmi viszonyok miatt. Az ilyen vánszorgókat egyébként magamban tömegközlekedésre szoktam ítélni, esetleg áramvezetésre autó vezetés helyett...