• defiant9
    #34
    "Mibe fájna neked mondjuk, mostantól engem, uradnak és parancsolódnak szólítani? Vagy Legfelsőbb Vezérnek? Mert én azt várom el."
    Mivel te nem vagy a munkáltatóm így nem adhatsz ilyen utasítást, ha úgy tetszik ostobának hívlak és nem ér ezért hátrányos megkülönböztetés. Ráadásul a példád egy alá-fölérendelést is leír (szemben a semleges he/she-vel), tehát azonnal pozicionálja a megszólítót is, amihez kapcsolódóan neki is vannak jogai.

    "Vagy mondok mást: finoman zaklatja a kiscsajt a főnök, de kussol róla éveken át, mert ha kiteregetné, repül"
    Az előző sem volt releváns példa ahogy ez sem. Itt ugyanis a BTK-s zaklatás + hatalommal való visszaélés a kiinduló állapot. Az a speciális ezekben hogy nehéz bizonyítani így a valódi zaklatás és a zaklatással vádolás összemosódik (egy ember szava áll szemben egy másikéval). Amennyiben a zaklatott irányába billen a mérleg akkor nyugodtan kiállhat #metoo-zni, onnantól kifejezetten problémás kirúgni (vagyis nagyon mélyen a zsebébe fog nyúlni az a cég aki ezt megteszi)

    "Ezzel pont úgy működnek, mint például a pedofil ügyeket eltussolni akaró egyházak"
    Itt megint behozol egy BTK-s cselekményt, de mondhatnád azt is hogy a maffia megfenyeget hogy elvágja a torkod ha ellenük vallasz, a mi példánk nem ilyen, az úgy kezdődik hogy jogszerűen kirúgnak csak azért mert mondasz valamit ami ütközik a céges policyval. Na ilyen példa mögé kellene tenned valami ideológiát ami rámutat hogy ez helytelen.

    "Csak a családfő jóindulatán múlik, hogy a többiek normális életet élnek, vagy félelemben kell élniük."
    Nincs olyan hogy varázsütésre minden jó lesz, aki bekerült egy ilyen zárt patriarchális terror által sújtott családi egységbe onnan nem lehet sérülés nélkül kijönni.

    "Igenis biztosítani kell, hogy anoním módon, mindenki elmondhasson mindent a cégéről, ahogy az államról is, addig amíg nem okoz anyagi kárt."
    Ez egy átgondoltan koncepció, több szempontból is.
    1. Az anonim vádaskodásnak nincs súlya mivel hiteltelen, ugyanúgy a konkurencia is rossz híredet keltheti, a cégről kb. minden negatív hír anyagi kárt okoz.
    2. Az állam/közszereplők helyzete más, nekik akkor is tűrniük kell a számukra negatív hatású állásokat ha azok szó szerint nem is bizonyíthatóak.
    3. A tanáron ez ugyanúgy nem segít, semmi nem akadályozta most sem abban hogy a kirúgása körülményeit a nyilvánosságra hozza. Azonban mivel jogszerűen távolították el (ő tette meg az első szabálytalankodást) így nem kaphat kártérítést a vélt sérelmeire.
    4. Miért is nem akarod ezt a jogot biztosítani a családon belüli erőszak áldozatának vagy a szexuálisan zaklatottnak?

    A szólásszabadság sem egy mindenek felett álló korlátlan jog, ezért nem lehet gyűlöletet kelteni, rágalmazni vagy hitelt rontani szabadon.