• Sequoyah
    #18
    Masodikra megoldas lehetne az amit lejjebb javasoltam. Vagyis hogy nem az adott kommentekre erkezett visszajelzesek alapjan kellene osztalyozni, mert maga a poszt ami alatt a komment megjelenik (vagy Youtube csatorna stb...) mar eleve elo-szelektalta a hallgatosagot, es csak a szelsosegesebbek jeleznek vissza.

    Helyette el kell kuldeni az adott szoveget x db veletlenszeru elbiralonak hogy legyszi nezd meg, szerinted ez gyuloletbeszed-e, egy reprezentativ mintavetelnek megfeleloen.
    Nem tudom hogy ez gyakorlatban mennyire megvalosithato, de elmeletben biztositana, hogy a tarsadalom nezetet tukrozze, ne csak nehany szelsosegeset.


    A 3. pont pedig ertekelhetetlen, mert a legobjektivabb algoritmust is megvadoljak mindazok akik nem ertenek egyet az eredmenyevel. Vagy azert mert nem politikailag korrekt, vagy azert mert tul politikailag korrekt...
    "jozan esznek ellentmondo viselkedesre nagyon nehez ravenni a szoftvereket." erre azert viszonylag ritkan latunk peldat hogy ilyennel probalkoznanak... vadat persze hallani gyakran erre, de lasd az elozo mondatot, altalaban mindig kiderult hogy csak az eredmeny nem illett valakinek a vilagkepebe...