• Kojiro
    #9
    Nem értem mi az összefüggés a között, hogy valaki ismeri-e a telefonja pontos típusát és hogy mennyire tudja kihasználni a benne rejlő lehetőségeket.

    - Ezek az érintőképernyős okostelefonok épp azért terjedtek el, mert nem kell informatikusnak lenni ahhoz, hogy használd, én ha ráérzel, autodidakta módon tudod használni az összes alkalmazást, amire szükséged van (lásd pl. 3 éves gyerek a galériát, vagy akár mondhatnék majmot is - egyik sem tudja a gép pontos típusát)

    - Ha én - tegyük fel - rendelkezek egy 30 éves személyautó vezetési gyakorlattal, nem hiszem, hogy ne menne kurvajól bármilyen autó elvezetése, a nélkül, hogy tudnám a pontos típusát, vagy azt, hogy mennyi fogyaszt százon, vagy mennyi a csúcssebessége.

    - Az a szint, amilyen szinten a telefonodat kihasználod, az pont az a szint, aminnyire használni tudod, ez nem nagyon fog változni akkor sem, ha az iphonet lecseréled androidra. Ha jobban belemélyedsz a használatába, több mindent megértesz benne, ha nem, akkor nem. És itt jön a lényeg: az a tény, hogy a nem iphoneos userek jobban ismerik a telefonjukat, azt jelenti, hogy többet foglalkoznak vele, tehát függőbbek a telójukhoz. Aki meg iphonet vesz, igazából leszarja mi a típusa meg pontosan hány G-t tud (most komolyan, nem kibaszottul mindegy egy telónál, hogy 4g vagy 5g?), hanem inkább csak használja, amennyit jólesik, és nincs belebuzulva technikai részletekbe, és hiszi magáról, hogy ő mennyire ért hozzá, mert megtanult egy-két paramétert.

    Ez az egész semmi több, csak két eltérő használati/szemléleti mód. Az autós példához visszatérve: van, aki vezetni szeret és semmi több, van aki meg pátyolgatni, fürdetni, szerelni szereti az autóját a legjobban.

    Szóval mi a jobb? Nem hiszem, hogy nem lehetne megérteni mindkét felet.
    Az ilyen cikkek is csak a feszültségkeltésre jók, egy-két statisztikai adat alapján kicsavarják úgy a világnézetedet, ahogy tudják, csakazért, hogy megkapd a komfortérzést, legyen kit utálni, és süllyedj még ostobább szintre, mint amilyenen most vagy.

    Gondolkozz és érezz, noob!