• Sequoyah
    #4
    A globalis felmelegedes szempontjabol ez csak egy valtozo a sok kozul. Amig vastagodott az nem jelentette azt hogy ne lenne globalis felmelegedes. Az olvadasa se jelenti azt hogy mindenkeppen felmelegedes van. Ezt a foldre vetitett teljes atlaghomerseklet mondja meg, aminek nyilvan komoly tenyezoje az Antarktisz, de nem az egyetlen.

    Viszont nem is ez a lenyeg, mert a globalis felmelegedes tenye ma mar bizonyitott. Ami fontos az hogy hogyan hat egymasra a globalis klima a lokalissal. Eppen az ilyen csavaros, es sokszor nem trivialis jelensegek miatt kerdeses a klimavaltozas jovoje, amit te is irsz. Sokszor epp nem az tortenik amit varnank, hanem az ellenkezoje, mint ahogy te is irtad. Melegszik, emiatt tobb csapadek esik, ami meg mindig ho, tobb lesz a feher felulet, tobb fenyt ver vissza, ami viszont lehulest okoz. Persze ez most egy vad spekulacio a reszemrol...:)
    Vagy ahogy a filmben is, leall a golf-aramlat, es lefagy emiatt eszak-amerika:D Vagy felszabadulnak a sziberiai metan-mezok es hirtelen meg sokkal jobban felmelegszunk...