• zetortraktor
  #2
  Igen, ez a ma nemzedékének hírfogyasztási attitűdje: ha valahol leírják, akkor készpénznek veszik. Mert az csak igaz lehet. (Jézusom, de sok kellemetlen meglepetés fog érni még!) És sokszor, ha visszakeresik a dolgot, kiderül, hogy nem is mondott senki semmit, csak az illető gondolta úgy, mintha mondott volna. Maga a jelenség naivitása, szívből jövő ártatlansága mondjuk tetszik, de ennél azért illik dörzsöltebbnek lenne, ha médiafogyasztásról van szó.

  Ha pedig mégis mondott (gőzöm sincs, én nem olvasok ennyire lelkesen bulvárt, nem követek sztárinterjúkat, vörös szőnyeges semmiségeket - eddig azt hittem, senki sem teszi, de tévedtem) és esetleg meggondolta magát, akkor jön a

  "Gondolom, volt az a pénz..."

  Igen. A nép egyszerű gyermeke következtet, mert magából indul ki. Még akkor is, ha elég vicces egy évadonként több, mint egy millió dollárt hozó meló után egy pár tízezres gázsival kecsegtető produkcióban való részvételre ilyesmit mondani. Mert ugye az a nép egyszerű gyermeke fejében meg sem fordul, hogy nem csak pénz miatt lehet belelkesülni egy produkció kapcsán.
  Utoljára szerkesztette: zetortraktor, 2019.07.08. 06:43:48