• dyra
    #29
    Nem tudom hogy egyaltalan kepben vagy-e a magyar IT piac allapotaval, mert ezekszerint csak annyit ismersz belole amennyit az ujsagok cimoldalan latsz.
    EPAM, Morgan Stanley, Blackrock, de a Google es a Microsoft is foglalkoztat mernokoket Magyarorszagon.
    Szerinted miert van akkora informatikushiany a piacon? Azert mert a magyar igenyeknel joval tobb project fut itt, a vilagpiacra termelve.


    Az egész világon informatikushiány van. Ami ezért van mert most a piac ezen területe "fúvódik". És egy jól képzett "informatikus" "előállítása" nem is olyan egyszerű. Nem az a típusú meló, hogy beseggelem az anyagot aztán elvagyok vele.

    Megis hogy a picsaba torne le a bereket? Ha alacsonyabb bereket kinalnak mint ami jellemzo az adott regioban akkor szerinted ki megy el oda dolgozni?
    Egy modon torhetne le a bereket, ha kulfoldrol olcsobb munkaerot buszozna az Amazon raktarakba. Ha tudsz olyan peldat ahol ez megtortent, akkor mutasd, mert en ilyenrol meg nem hallottam.


    A folyamat tök egyszerű, a legnagyobb innováció még mindig az ha úgy tudsz termeltetni, hogy kiviszed olyan országban ahol szinte nincs bérköltség vagy az országodon belül csinálod ugyanezt. Az Amazon kiszorítja a piacról azokat a kereskedelmi cégeket ahol nagyobbak a bérköltségek lévén ott van a legnagyobb "profit". A többiek nem lesznek velük versenyképesek. Ez a globalizált világ alapja.

    Ajánlom neked Pogátsa Zoltán: Mi a profit? című előadását.