• dyra
    #27
    De jobban elunk. Te lehet nem, de a tarsadalom osszessegeben igen. Az informacios tarsadalom alapja hogy az informacio konnyen kereshet, a mai szolgaltatasok jelentos resze nem mukodne nelkule.


    Nem ők találták fel a keresőt. Akkor nem Googleval keresnél hanem mással. A személyes adatokról meg csak le kéne őket szedni akkor meg kb nem is működne jobban mint az összes többi kereső.

    Igen, azert talaltunk meg mindent mert voltak KERESOK. Ezzel csak alatamasztod azt amit irtam, hogy erteket adnak. Most h Google-nek hivjak-e az tok mind1, mert ha nem ok akkor valaki mas lenne ugyanebben a helyzetben...


    Valaki mások. Több lehetőség. Az lenne a csudajó. Hasonló szeletekkel a piacon.

    Nyilvan nem a supportosra gondoltam, hanem arra hogy kozel 100.000-en dolgoznak ott, atlagosan $100.000 feletti fizuval. Mondj meg egy ceget aki ennyi embernek ad ilyen jo fizetest.


    Hol adóznak? Az egész világ pénzeli őket csak futja fizura. Billió dolláros értékű cégekről van szó.


    Magyarorszag kvazi IT "hatalom", ahova a nagy cegek szervezik ki az IT munkakat 10ezrevel, sokszor millio HUF-ot kozelito, vagy meg is halado fizetesekkel. Szoval en a helyedben nagyon nem lennek ebben olyan biztos, eleg jol keres a kis hazank az ilyeneken.


    Mészáros Lőrincz infós cége pl most kezd hasítani.

    Honnan a fenebol veszed hogy nekem ez megerne? Hol irtam en ilyet? De meg az Amazon raktaran dolgozo minimalberes is kevesebb szocialis segelyt igenyel, mint a munkanelkuli...


    Loszart. Az ilyen cégek csak azért olcsóbbak mert spórolnak azon is amin már nem lehetne ha nem lennének nyomorult helyzetben emberek. Azért kapja olcsóbban az Amazontól a cuccot a rendelő mert azt szépen megfogják a "kinem" fizetett béreken. Társadalmilag több szempontból is haszontalan.

    1. Letöri a béreket
    2. Kinyírja a konkurenciát
    3. A szociális segély miatt olyan embereket is pénzelni kell akik amúgy dolgoznak ez önmagában vicc. Ráadásnak kik fizetik? Mindenki. De jó hogy olcsón tudunk vásárolni a Jack Bezos meg 100 milliárd dolláros vagyon csücsül. Az alkalmazottai meg mennek a segélyért. Igazi Döbrögi.
    Utoljára szerkesztette: dyra, 2019.06.24. 21:00:45