• nlght
    #2
    "Nehéz kérdés ez... azért büntetni valakit mert sikeresen felépített valamit...."

    Egyáltalán nem nehéz kérdés, mert nem az a kérdés hogy mennyire sikeresen építette fel a céget és mennyi a profitja, hanem az a kérdés hogy két lábbal tapos az emberek jogain, a társadalom fejlődési ütemét hátráltatja-e vagy rossz irányba viszi-e, illetve a versenytársakat tisztességtelenül gáncsolgatja-e?

    Szóval rossz kérdéseket teszel fel.

    "HA valami törvénytelent csinál, akkor igen, bírságolják meg, büntessék meg."

    A gyakorlat azt mutatja, hogy hiába bírságolnak meg egy nagy multit, nincs visszatartó hatása, köv. évben megint csinál valami égbekiáltó botrányt, ami minden józan észt nélkülöz. Itt azt kéne, hogy pénzbírság PLUSZ a felelős döntéshozó/felsővezető börtönnel büntethető legyen. Túlságosan ki van nyalva a s*gge a fehérgalléros bűnözőknek.

    "itt mindenkinek 60nm-es háza van, te meg építettél egy 120nm-est, szóval ezt most feldaraboljuk hogy senki se érezze úgy hogy neked jobban megy..."

    Itt inkább arról van szó, hogy a 120 nm úgy jön össze, hogy közben lebontja a szomszéd kerítését és az utca járdáját, majd úgy terjeszkedik hogy több helye legyen a járda és a szomszéd telke rovására. De közben vastag borítékokkal veszi meg a városháza politikusait, hogy hozzanak kedvező rendeleket amellyel a tisztességtelen gyakorlatát támogatják.