• Macropus Rufus
    #6
    Egy 2017-es adat alapján olyan 2000.000.000.000 galaxis van és galaxisonként átlagosan 500milliárd csillaggal. Na most a kettő szorzata szép nagy szám lesz. Ezzel meg van a csillagok száma. Átlagosan legyen 3 bolygó csillagonként.
    1:3000000000000000000000... ez egy szép arány nem? :) na ezért nem hiszem, hogy csak itt van élet. Lehetetlen. De azt minden további nélkül el tudom fogadni, hogy az irdatlan nagy távolságokat senki nem képes legyőzni. Ha feltételezem, hogy csak egyfajta fizika létezik (miért lenne több?) akkor nincs fénysebességgel való utazás, se féregluk se semmi scifi cucc. Tehát a kérdés az, hogy melyik faj szeret adott esetben több millió évet utazni akármiért is. Továbbá mi feltételezzük, hogy ha nekünk van fülünk akkor nekik is és hallják a rádió jeleinket. Aztán ugye ott van még az a problem, hogy lehet már rég befogták csak kurvára nem értik, hogy mi a fenét is akarunk. Erre ember-ember közti interakciónál is van számos példa,stb. Aztán az is lehet, hogy válaszoltak is, de az okosok azt mondták, hogy csak egy zavar az éterben (wow jel?)
    Szóval az, hogy mi nem látjuk őket kb. semmit nem jelent arra vonatkozólag, hogy tényleg vannak v. nincsenek.

    És ugye a nagy kérdés: tényleg jó nekünk ha kiböknek minket? Mert eléggé utópisztikus álom, hogy a fejlett faj nem agresszív és puszira meg oszt velünk infókat.

    forrás: https://hu.wikipedia.org/wiki/Galaxis
    https://www.origo.hu/tudomany/20170116-ket-billio-galaxisbol-all-az-univerzum.html