Az ontoteikus vallások osztálya a politeikus, monoteikus és az ateista főosztályok mellet egy új modern főosztály .
  • Zephyr Retiring
    #9
    Nem rossz elképzelés, bár nem új keletű hogy (€6.50-ért/érdeklődő) meggazdagodj
    De valahol meg is lehet érteni. Mindenki ott próbál simliskedni, ahol csak tud egy ilyen pénzéhes világban.

    Igaz, én nem ismerlek, még az is lehet, hogy nem is meggazdagodni szeretnél, hanem csupán a mindennapi betevőre igyekszel ötleteket kreálni. Ami dicséretes.
    Ez viszont már nem simliskedés, hanem becsülendő. Ha másért nem is, én emiatt tisztelem a koldusokat is, akik inkább kérnek, mint ellopjanak bármit is. Persze én még hiszek abban, hogy az emberek alapvetően jók és becsületesek. Biztosan amiatt gondolom így, mert olyan környezetben élek, ahol az emberek megdolgoznak a pénzükért lehetőleg úgy, hogy valamit létrehoznak és nem úgy, hogy valaki közben károsul. Ezt most nyilván nem rád értem, hiszen te valamit kérsz cserébe és nem elveszel.

    Visszatérve a vallásalapítási ötletedre, én drukkolok neked. De mielőtt folytatod, készülj fel némi meghurcolásra a hírneveddel kapcsolatosan. Elsősorban az irigység miatt. Már ha bejön a dolog és elég nagy vallási tábort állítasz magad mögé.
    Volt már ilyesmi a történelemben, lásd példának RLH-t, akinek nem volt elég hogy sci-fi könyveket írjon, kitalált egy vallást, amit még manapság is milliók követnek. Az ipse zseni volt ez tény, bár nem mindegy milyen áron ugye.