• Sequoyah
    #47
    Nem szükséges elő-anyagot feltételezni.

    Az elo-anyag szot a leheto legtagabb ertelmeben ertelmezen ebben a hozzaszolasban. Amig visszalatunk az idoben az osrobbanasban, addig van valami amibol lesz az anyag, utana pedig fogalmunk sincs. Lehet ez vakum energia, vagy kvantumhab, vagy akarmi. A lenyeg, hogy ameddig van barmi fogalmunk arrol hogy mi tortent a kezdetkor, addig latjuk hogy van az anyagnak egy elodje amibol keletkezett, es ez a valami kitoltotte az akkori univerzumot teljes mertekben.

    A tér és idő hiányában kizárólag matematika pontnak tekinthető az ősrobbanás induló pillanata.

    Nem, te a szingularitasrol beszelsz. A szingularitas pedig NEM EGY VALOS, LETEZO DOLOG. Ez a tudomany mai allasa. A szingularitas az amikor a matematikank csodot mond. Szoval nem hasznalhatod arra hogy leird hogy hogy nezett ki akkor valami, vagy hogy nez ki a feketelyuk kozepeben valamit, mert a szingularitas mint fogalom eppen a NEMTUDASUNKAT jelkepezi.

    Majd ha meglesz a mindenseg elmelete, vagy szuperhurelmelet, vagy kvantumgravitacio, akkor lehet pontosan meg tudjuk fogalmazni.
    De kiterjedese mindig is volkt a ternek ameddig ellatunk a multban. Az hogy utana az ismeretlenbe ezt tovabb extrapolaltak, az ne hagy hogy osszezavarjon, a valosagban nem tudjuk.