• dyra
    #26
    Te oktatsz ki másokat jössz ezzel a tudálékos maszlaggal amit benyomtak a fejedbe az iskolában nulla önálló gondolattal.

    Pont a példádnál van középpontja csak nem a felületen. Persze ha kényed - kedvére torzítod a példádat akkor nem lesz.

    "szingularitasnak semmi koze a fekete lyukakhoz"

    Miért? Az mi volt? Pontosan olyan mint egy feketelyuk. Ami aztán elkezdett tágulni. Miért?

    "Ha lenne kituntetett kozeppontja a vilagegyetemnek, akkor latnank homerseklet/eloszlas es kor kulonbsegeket attol fuggoen hogy milyen iranyba tekintunk, es attol fuggoen hogy ehhez a KOZEPPONTHOZ kepest milyen tavolsagra helyezkednek el."

    Aha mekkora a világmindenség átmérője? KB? vagy 100 milliárd fényév vagy ki tudja, te ellátsz 13 milliárd fényévre az mekkora része is a látható univerzumnak? ÉS ebből levonod azt a következtetést, hogy nincs középpontja. Ráadásnak nem is a jelenbe látod az eseményeket hanem időben visszafelé haladva ami megint csak felveti, hogy van középpontja mert ha nem lenne akkor nem látnál semmit kifelé nézve. Azt csak azért látod mert volt kezdete a világnak az pedig egy "középpont". Ha nem középpont akkor mi szar? Akkor is ha a jelenlegi tér tágult hasonlóan a szerencsétlen labdás példádhoz ami amúgy 3 dimenzióban nem lehetséges lévén példát se tudsz rá mondani csak full leegyszerűsítve.

    " A gyenge es az eros kolcsonhatas, valamint a gravitacio erosebb a tagulasnal annyira, hogy galaxis szinten a tagulas elleneben egyben tartsa az anyagot, szoval jelen sebesseg mellett a galaxisok leptekeben tortenik a tagulas, nem azon belul."

    De most akkor dönts már el mi tágul. Mert ez itt már brutál zavaros. Ezek az erők fogják a táguló teret és nem engedik tágulni? Akkor miért kezdett el egyáltalán tágulni? Az anyagban lévő tér meg maga az anyag nem része az univerzum tér - idejének? Várj akkor szerinted ez úgy van, hogy itt tágul kicsit ott meg ki tudja miért nem tágul? Ja azért mert ott van gravitáció meg gyenge és erős kölcsönhatás de hogy azokban az anyagokban is van ami tágul az már nem számít mert akkor nem lehet nyomni a vakert. Nem baj azt fogja valami.

    Szóval szarok a szakértelmedre a szokásos tudományos bullshit amit fogadjunk le mert néhány segfej valahol számolt valamit. Őszintén megmondom szarok rá.
    Utoljára szerkesztette: dyra, 2019.06.19. 19:16:33