• Ellaberin
    #18
    Nem kell itt egyiket jobban szapulni, mint a másikat, mert mind benne vagyunk a környezetünk tönkretételében. Én pl. már akkor kiakadtam, amikor elég gyorsan kiváltották a visszaváltható műanyag palackokat ezekre az eldobhatókra. Egyértelmű volt, hogy nem kívántak a visszaválthatókra anyagilag áldozni. Ugyanakkor az is biztos volt, hogy - mivel a kivonáskor semmi sem volt kiépítve a kezelésére - elindultunk egy szép nagy környezetszennyezés fele. Most meg csodálkozunk, hogy földrésznyi petpalack úszik a vizeinken. És ez csak egy a sok olyan döntés mellett ami egyértelműen csak valakik anyagi érdekeit szolgálta.

    Globálisan meg nincs értelme azon pörögni, hogy ki mennyi üvegház-hatású gázt bocsát ki, addig míg kvóták vannak, amit adnak-vesznek.

    Nem védve Kínát és nem sározva az USA-t, de azért Kína a legnagyobb kibocsátó, mert mindenki odavitte a gyártását. AZ USA azért nem bocsát ki annyit, mert nem is gyárt. Majd most, hogy trump visszahozatja a gyártást változni fog a helyzet, bár ezt a vörös parókás bohócot pont nem érdekli, szerinte a globális felmelegedés nem is létezik.

    Egy szó, mint száz a környezetünk védelme saját magunknál kezdődik, minél kevesebb szennyező anyagot használjuk és minél kevesebb szemetet szórjunk szét az utcán pl.