• Sequoyah
    #15
    Foleg hogy sem USA, sem a tobbiek nem szamitanak egy monolit egysegnek. Oroszok es Kina kicsit inkabb, mert ezek diktatorikus politikai beallitasu allamok, szoval inkabb egy huron pendulnek, de meg ott is vannak jelentos erok amik a kornyezet vedelmet szorgalmazzak.

    De USA viszont vegkepp nem egyseges. Vannak jelentos lobbierok mind az ipar, mind a kornyezetvedelem oldalan. Vannak jelentos politikai erok mindket oldalon. Es a kornyezetvedelmi lobbierok most kicsit gyengebbek, de korantsem eredmenytelenek, allamszinten sok eredmenyt elernek. Jopar USA allam van, amiknek kornyezetvedelmet tekintve semmi szegyenkeznivaloja nincs Europaval szemben. Zarjak be a szeneromuveket, epitik helyette a naperomuveket, tiltjak be a nejlonzacskokat, kavezokban, gyorskajaldakban es menzakon sorra cserelik le az eldobhato muanyag evoeszkozoket kornyezetbarat eszkozokre.
    Mas allamok pedig nem, szoval az osszkep korantsem olyan rozsas, de aki odaig egyszerusiti a temat hogy "USA rossz", az nyilvanvaloan semmit sem ert az egeszbol.