• vazul001
    #25
    Konkrét cégek kapták, amennyiben az állam megvette a legsz.rabb hiteleiket. Sorolhatnám, melyik bank mennyit kapott de kiguglizhatod te is. Persze válságkezelés volt az indok, meg hogy milyen sz.r lett volna ha ez nem történik meg, de tökmindegy, a lényeg, hogy van az a helyzet, hogy az állam megtolja a gazdaságot nyugaton is.
    Visszatérve a témához, egyszerű azt mondani, hogy a kínai állam tolja a pénzt a Huaweibe, de ugye Kína is WTO tag, büntetővámokat alkalmazna a Huawei termékekkel szemben gyakorlatilag az egész világ, ha ez így lenne, de ilyenről ugye szó sincs.
    Nem mellesleg, dilettánsoknak adhat az állam bármennyi pénzt, abból nem lesz 53000 szabadalom, 54 millió eladott telefon évente, meg piacvezető hálózati eszközök. A Huaweinél van fehérjeállomány, és ezt kimaxolják, ez szúrja Trump szemét, nem más. Itt nem tudok nem gondolni Mészáros barátunkra és az ő 1 mrd dolláros vagyonára, ő mit hozott össze a szűk egy évtized alatt a neki juttatott pénzből, ami az ország javát szolgálja? (költői kérdés, és elkalandoztam)