• kvp
    #8
    "Ha pedig "minden ember kozos ose az osmagyar", akkor a magyarban igazabol semmi kulonleges nincsen, csak egy vagyunk a szamos leszarmazott nep kozul, mert az osmagyar nep az egy es ugyanaz mint az osangol, osfrancia, osafgan."

    Azert van egy kis elteres a nepek kozott. A magyarok jopar tozsszovetseg szovetsegebol jottek letre es a honfoglalasig viszonylag jol megoriztek kulturalisan azt a kora bronzkori kulturat ami addigra pl. a romai birodalmon belul kihalt. Gyakorlatilag jopar eltunt osi civilizacio maradekaibol allt ossze a szovetseg. A nyelv is hasonloan tobb osi nyelvbol allt ossze aminek a kihalasok miatt viszonylag keves rokona maradt fent. Raadasul ugy, hogy valoszinuleg bizonyos szinten kepes volt kommunikalni egymassal az osszes az eurazsiai sztyeppen elo torzs. Ez ugyanugy kulonleges, mint a meg megmaradt par kokorszaki szinten elo elszigetelt torzs kulturaja es nyelve. (sajnos mara bronzkori vagy kora vaskori szinten nem maradt meg egyetlen elszigetelten elo nep sem)

    A baszkok ennel meg kulonlegesebbek, szinte az utolso olyan nep, akik genetikailag is orzik (vagy legalabbis a 20. szazad elejen meg oriztek) a hivatalosan utoljara Gibraltaron elt Neandervolgyi geneket. Valojaban a modernebb emberekkel torteno keveredes miatt csak a fo ag halt ki, viszont mindenhol mashol teljesen felhigult.

    Ehhez kepest pl. osbrit nem is nagyon letezik, mert azok a keltak voltak, azaz mai nevukon az irek. Aztan jottek a romaiak es hoztak german legiosokat, aztan jottek a szaszok, azaz mai nevukon a velsziek, aztan a normannok, meg a vikingek, aztan a gyarmatokrol az afrikai, pakisztani/indiai/meg a kornyezo lakossag es utannuk meg az arabok is, aztan a vegen meg gyorsan kelet europaiak. Ez ha a kozossegek nem szegregalodnanak mar kozelitene a szinte teljes globalis keveredest. Ehhez kepest a magyarok oseinek rokon nepei joreszt teljesen kihaltak.