• kvp
  #6
  Egyre inkabb ugy nez ki, hogy a modern civilizacio oshazaja valahol a mai Fekete tenger aljan lehetett, meg a legutolso jegkorszak elott, mielott a Boszporusz atszakadt volna az olvadaskor. Innen indultak mindenfele a nepek amikor ez bekovetkezett. A magyarok (igazabol csak a finnugor torzsek) oseinek egy resze egyszeruen eszak-keletnek ment, a frissen felolvado teruletek fele, mig pl. a zsido nep osei del-keletnek a mai Torokorszag fele, innen szarmaznak kesobbrol a magyarokhoz tartozo turk nepek is. Az oszovetsegben meg meg is emlitik az egyebkent eszak-keletre vandorolt csoportot, mint az ozonvizben elpusztultakat. (a genetikai nyomok alapjan nem haltak ki, csak masfele mentek, az emelkedo viztol tavolodva)

  A masik kerdes, hogy milyen nepekbol allt a magyar torzsszovetseg a honfoglalas idejeben, tehat Levediaban (azaz a mai Don folyo kanyarulatanal, ujabb neven Donyecki es Luhanszki nepkoztarsasagban)? Voltak ugyebar a finnugor szarmazasuak, turkok, a zsido vallasu kazarok (levitak), stb. Aztan itt voltak mar az avarok, akik valojaban onogurok es eleve egy turk-szikta torzsszovetseget alkottak es alapvetoen hunok is ide tartoztak, de valoszinuleg a levediai torzsekkel is joban voltak. (innen jon a tobbes honfoglalas elmelete) Es ehhez meg jott hozza a honfoglalas utan az orszagba betelpedo tobbi kisebb kelet-azsiai szarmazasu torzs, pl. a kunok.

  A vicces az, hogy valoszinuleg nem voltak hagyomanyos torzsi hatarok, hanem nagyjabol mindenki aki nem allt haboruban a kornyezetevel, joban volt egymassal. Igy alakulhatott ki egy nagyjabol hasonlo kulturaju, egymassal kommunikalni kepes nepcsport a Karpat medencetol a mai kinai ujgur teruletekig. Nyugaton a volt romai birodalom nepei, keleten a kinaiak gatoltak meg a pusztai nepek tovabbi terjedeset. Ez azt is jelenti, hogy a klasszikus osi magyar kultura igazabol ennek a joreszt eltunt nem tul fejlett pusztai civilizacionak a maradeka. Nagyon sok elemeben egyebkent megegyezik a japan szigeteken eredetileg jelen levo, meg a kesobbi tomeges koreai bevandorlas elotti kokorszaki kulturaval.

  Az eszakamerikai indianok jelentos resze is ugyanebbol a kulturkorbol kerult ki, egyszereuen csak atvandoroltak az akkor meg meglvo jeghidon a japan eszaki szigetek es sziberia erintett regioibol eszak amerikaba, majd elindultak delnek. A delamerikai oslakossag jelentos resze viszont valoszinuleg tengeri uton erkezett a csendes oceani szigetvilagon keresztul. Nem veletlen, hogy eleg nagy genetikai elteresek vannak a prekolumbian nepcsoportok kozott.

  A legtobb targyilagos (tehat regeszeti genetikai elemzesen alapulo) kutatast egyebkent pont a japanok vegeztek el es viszonylag jol fel lehet rajzolni a kulonbozo nepcsoportok kialakulasat es vandorlasat. Az valoszinuleg igaz, hogy az emberiseg osei valahol Afrikaban estek le egy (gyumolcs)farol, de az mar nagyobb kerdes, hogy mikor es hol valtak emberre.

  ps: Igen, a bibliai Adam es Eva meg nem igazan homo sapiensek voltak es ez az egesz valamikor tobbe-kevesbe kb. 5 millio eve tortent Kelet-afrikaban, de pontosan nem tudjuk hol es nehez megmondani, hogy mikor.